Malzemeler:
* 1 paket brüksel lahanası
* 1 taneküp küp doğranmış patates
* 1 tane küp küp doğranmış havuç
* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* 4-5 diş sarımsak
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 tatlı kaşığı toz şeker
* Tuz
Yapılışı: Kuru soğan bir tencerede zeytinyağ içinde salça ile kavrulur, sonra bütün sebzeler yıkanıp süzüldürülüp içine ilave edilir. Sebzeler iyice öldürülür.Tuzu, şekeri ve suyu ilave edilip pişirilir. Maydanozla süsleyerek servis yapılır.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Brüksel lahanalarının kök kısımları kesilip, bıçakla bir artı işareti yapılır.
* Zeytinyağlı yemekler fazla sulu olmaz suyunu kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
* İstenirse içine çok az pirinç de konulabilir.
* Zeytinyağlı yemeklerin püf noktasını daha önce yayınlamıştım.
* Üzerine bol limon sıkarak yiyebilirsiniz.
ALEMİN YUMRUĞUNU YEMEYEN KENDİ YUMRUĞUNU BALYOZ SANIR
10 yorum:
Bu tarifi gördükten sonra esime gelirken getirmesini rica ettim. Cook leziz görünüyor,ellerine saglik ;)
Zeytinyağlı tüm yemekleri çok seviyorum.Elinize sağlık.çokta nefis görünüyor sevgiler.
Beğendiğinize çok sevindim.Güzel yorumlara teşekkürlerrr.Sevgilerrr...
Çok hafif bir yemek olmuş bayıldım ellerinize sağlık...
Sevgiler...
Ellerine sağlık inanki çok güzel görünüyor canım çekti doğrusu.Sevgilerimle iyi akşamlar.
Brüksel lahanası en sevdiğim sebzelerden biridir. Resimde de çok lezzetli duruyor. Ellerine sağlık. Sevgiler...
Ben
çok severim canım çokta sık yaparım ellerine sağlık...
Bunu en kısa zamanda bende deneyeceğim içindekilerle oldukça sağlıklı bir yemek olmuş eline sağlık.. bu arada yumruk yazısı çok hoşuma gitti ne yalan söyleyeyim.. sevgiler..
Güzel yorumlara teşekkür ederim.Sevgilerrrrr....
hiç denemedim tadını bile bilmiyorum hep denemek istemişimdir listeme ekledim deniyecem ellerine sağlık sevgiyle kal.
Yorum Gönder