5 Mart 2010 Cuma

Tuzlu Kurabiye Yapmanın Püf Noktaları

Peynirli pidelerim.

Rulo yapılmış tuzlum
Küçük poğaçalarım.
Büyük poğaçalarım

Tuzlu muffinlerim.
Susamlı kurabiyelerim.
Patatesli Rulom
Zeytinli kurabiyelerim..
Susamlı ve haşhaşlı kurabiyelerim.
Peynirli kurabiyelerim..
Susamlı simitlerim...
Zeytinli,sosisli,peynirli küçük pizzalarım.

Küçük Kandil simitlerim...
PÜF NOKTALARI:
*Tuzlu kurabiye yaparken unun mutlaka elenmesi gerekir.
* İçine koyulacak malzemelerin hepsinin oda sıcaklığında olmalıdır.
* Yumurtalar taze olmalıdır.
* Yoğurt ekşi olmamalıdır.
* Sıvıyağ veya margarin tercih edebilirsiniz.
* Karbonat veya kabartma tozunu mutlaka eleyin
* Karbonat koyacağınız zaman üzerine birkaç damla limon sıkın.
* Çok katı yoğurt ölçünüzü değiştirebilir.
* Tuzu mutlaka sıvıların içine veya una karıştırın.
* Tuzlu kurabiyelerde yumurtaların çok çırpılmasına gerek yoktur.
* Malzemeler iyice karıştırılmalıdır.
* Peynir koyacağınız tuzlu hamura ayrıca tuzu az koyun veya koymayın.
* Hamur iyice özlenene kadar yoğurun.
* Hamur yapılınca mutlaka buzdolabında 1 saat dinlendirin.
* Tuzlulara kaoyacağınız yumurtaların birinin akını veya sarısını üzeri için ayırın.
* Tuzluların üzeri susam, çörekotu, pul biber ve yumurta ile süslenir.
* Fırın 180 dereceye ayarlanıp pişirilmelidir.
* Tuzlu kurabiyelerin pişirimi daha kolaydır.
* 35-40 dakikada genellikle pişer.
* Herkes fırınını tanırsa, pişirneyi daha iyi becerir.
* Fırından çıkan tuzlu kurabiyeleri soğuması için bekletin sonra servis yapın.
* Tuzlu kurabiyelerde cam kavanoz veya teneke kutularda saklanmalıdır.
* Tuzlu kurabiyeler, tatlı kurabiyelere göre daha geç bayatlar.
* Tuzlu kurabiyelere mahlep katarsak dahada geç bayatlarrr...
* Tuzlu kurabiye hamuruna birkaç damla limon veya sirke konulursa kıyır kıyır olur.
* Tuzlu kurabiye yaparken yağ biraz bol tutulursa daha gevrek olur.
* Bayatlayan kurabiyeler ufalanır bayat ekmeklere katılıp hamur yapılabilir.
* Tuzlu kurabiye çeşitleri de çok fazladır.
* Yukarıda görülen bütün kurabiyeler bizzat kendim yaptım.Tarifleri daha sonra..


KÖPEKLERİN DOSTLUĞU LEŞİN BAŞINA KADARDIR

38 yorum:

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Zehra Hanım elinize sağlık hepimizin gönül rahatlığı ile kullanacağı bir başvuru yazısı olmuş.Hepside nefis.Mutlaka kullanacağım.Paylaşımınız için çok teşekkürler.Sevgiler.

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Bu arada yazmadan geçemeyeceğim her yazının sonundaki sözler çok anlamlı çok beğeniyorum .Emeğinize sağlık.

cicibebe dedi ki...

nasıl canım çekti bi bilseniz şimdi bu mamaları :(
ellerinize sağlık..püf noktalarını da okudum dikkat edicem bundan sonra :)

ANNEMİNELİ dedi ki...

Güzel yorumlara teşekkürler.Halk dili üzerinde çalıkşıyorum.Halkımızın dilindeki yerleşmiş deyimleri topluyorum.Rahmetli annem ve babam çok kullanırdı.Onlardan miras kaldı.Bende devam ediyorum.Sevgi ve saygılarrrrrr....

Esra E. dedi ki...

Annemineli; gerçekten çok estetik ve eminim ki leziz tatlar bunlar.Baktıkca içim açıldı :) Ellerine sağlık sayfanı sık kullanılanlara ekledim bu güzelliklere ihtiyacım olacak ileride :) Bilgilerinden istifade edeceğim inş.Sevgilerimle

SERRA dedi ki...

evet hem verdiğiniz püfler hem de günün sözü çok güzel yüreğinize sağlık sevgiler

umutluhayat dedi ki...

harika görünüyor hepsi ayrıca püf noktlar için çok teşekkürler

EZGİLİ TARİFLER dedi ki...

paylaşımınız için teşekkürler.hepsi birbirinden güzel.ellerinize sağlık.sevgiler.

Unknown dedi ki...

AY ACIKTIM BUNLARI GÖRÜNCE HELE ZEYTİNLİLERE BAYILIRIM ELLERİNE SAĞLIK.HEPSİ ÇOK ÇOK GÜZELLER

ANNEMİNELİ dedi ki...

Kurabiye canavarları arkadaşlarım; zarif yorumlara teşekkür ederim.Sevgi ve saygılarrrr....

cicibebe dedi ki...

bu nefis yiyecekler karşısında canavarlaşmamak mümkün mü :) girip girip bakıyorum valla her posta ayrı ayrı :(

İnci Yemek dedi ki...

Hepsi bir arada ve üstüne püf noktası:)çok güzel oldu gerçekten.
ellerinize sağlık hepsi birbirin
lezzetli.Ayrıca özlü sözleri bende
severim:))gönlünüze sağlık.
mutlu hafta sonu diliyorum..

Ilker Erdem dedi ki...

Hepside birbirinden nefis gorunuyorlar. Ellerinize saglik. Sevgiler

https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=168642682113532706#publishedcomments dedi ki...

sa.Canım,ziyaretin için çok sağol..ellerine sağlık tarifler,hem göze hemde miğdeye hitap ediyor..sevgler..A.E.O

SeViL ( sevdalitatlar ) dedi ki...

Teşekkürler yararlı bilgiler için...

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım tuzluyu çok severn biri olarak okudum ve muutlaka bunları uygulayacağım....

Mutlu hafta sonları..

ANNEMİNELİ dedi ki...

Tuzlular hakkındaki güzel yorumlara çok teşekkür ederim.Hepiniz sevgi ve saygı ile kalın.....

Unknown dedi ki...

Zehracığım hepsi çok güzeller emeğine sağlık tarifleri bekliyoruz canım ben özellikle patatesli rulo ve üstündeki rulonun tarifini hemen rica edeceğim püf noktaları için teşekkürler şekerim sevgiyle kal

edaca dedi ki...

annecım cokkkk tsk ederım zıyaretın ve yorumun ıcın ayrıca tarsus dogumluyum demıssın bende adanalıyım :))

ANNEMİNELİ dedi ki...

En yakın zamanda yazacağım.İlgi ve güzel yaorumlarınıza teşekkür ederim.Kucak dolusu sevgi ile öpüyorum......

ezgilimelodi dedi ki...

Yararlı bilgilerin için teşekkürler...
Sevgiler

Özlem23 dedi ki...

Zehra hanım ,emek verip bu kadar bilgiyi bir arya getirmişsiniz,sağolun,ellerinize sağlık.

ANNEMİNELİ dedi ki...

Canım arkadaşlarım ben emekli biriyim,uğraşım olan blog üzerindede çok zaman harcıyorum.İşallah herkese biraz etkili oluyorumdur.Güzel yorumlara teşekkürlerrrr.Sevgilerrrrr....

guguk kuşu dedi ki...

bu genel bilgilerine bayılıyorum, bence çook önemli, şunu şuna kat, sonra bunu ekle değil yemek işi, ince ip uçları herşeyi harika yapan ve sen çok iyi niyetli biri olmalısın bu püf noktalarını herkesle paylaşıyorsun. seni tebrik ediyorum. ayrıca diğer bir gözlemim çok alçak gönüllü oluşun. daha önce başka bir yemek bloggerına rastlamıştım, ukala, önerilere çok kapalı, öneride bulunulduğunda, yada birşey ilave edildiğinde terbiyesizleşen biriydi.
bütün tariflerini ve önerilerini zevkle okuyorum. ellerine sağlık

Mutfak Dili dedi ki...

Ellerinize saglik. Puf noktasi çokmuş. Bilgileriniz için teşekkürler

ANNEMİNELİ dedi ki...

Güzel yorunlara ve içten duygulara layık olmaya çalışacağım.Sizelere kucak dolusu teşekkür ve sevgi gönderiyorummmmm......

Betül İnce dedi ki...

Hepsi çok lezzetli görünüyor, ellerine sağlık.

Özlem dedi ki...

Zehra'cım, hepsini bir arada toplaman çok faydalı olmuş.Benim için en faydalısı da: " Tuzlu kurabiye hamuruna birkaç damla limon veya sirke konulursa kıyır kıyır olur." Hiç duymamıştım, bunu mutlaka denicem. Paylaşım için çok teşekkürler.
Sevgiler

ANNEMİNELİ dedi ki...

Hepsini bir araya toplamak görsellik açısındanda iyi oluyor.Güzel yorumlara teşekkürlerr.Sevgilerrrrr....

orece dedi ki...

püf noktalar için çok teşekkürler. tüm tuzlular harika görünüyor ellerine sağlık...

ANNEMİNELİ dedi ki...

Çok teşekkürlerr....

lemur dedi ki...

pazar kahvaltım için uygulayacağım birini harikalar

Atike Momini Ziya dedi ki...

paylaşım için teşekkürler,ellerinize emeğinize sağlık canm...
sevgiler...

MAVİ TUTKU dedi ki...

Dünya Kadınlar Gününüzü kutluyorum. Yarınların herkes için ve kadınlar için daha güzel olmasını diliyorum.

POLLYANNA dedi ki...

Ah ya bu bana yapilir mi nasil canim cekti hepsini, simdi buralarda nasil bulurum bunlardan ahhhhhh:))

Ayşe dedi ki...

Merhaba annemineli, çok güzel paylaşımlarınız var..çok beğendim...Misal bu tuzlu kurabiyelerin püf noktaları emnim ki çok işime yarayacak...Teşekkürler...

Sevgiler...

ANNEMİNELİ dedi ki...

Sizin benimle paylaştığınız güzel ve zarif yorumlara çok teşekkür ederim.Sevgi ve saygılarrrrr.....

Sultan-ı Yegah dedi ki...

Gerçektende çok iştah açıcı ve de güzel sunuşlar ...Bir sofranın en çekici yanı tabaktaki yemeğin kişinin önce göz zevkine hitap etmesidir...Püf noktalar ise öğrenmek isteyenler için birebir...sevgimle...