24 Mart 2010 Çarşamba

Milföy Börekleri (galete unlu)


Malzemeler:
* 1 paket milföy hamuru (10'lu paket)
* Küçük bir kase galete unu


İç Malzemeleri:
* İstediğiniz bir iç malzeme olabilir.

Yapılışı: Milföyler yumuşamaya başlayınca tek tek musluk altında ıslatıp içine iç malzemeyi koyup, ağzını büzüştürerek kapayın (elmalı kurabiyem gibi) Galete ununa batırıp ters çevirerek yağlı kağıt üzerine dizdikten sonra 180 derecede ısıtılmış sıcak fırında 20-25 dakika üzeri kızaranana kadar pişirin. Sıcak sıcak , çıtır çıtır servis yapın......
Afiyet Şeker Olsun.....


NOT:
* Ben içine haşlanmış patates ve kavrulmuş kıyma ile yaptığım içi koydum ancak siz istediğiniz malzemeyi koyabilirsiniz.
* Milföy hamurlarını mutlaka sıcak fırında pişirin.
* Milföy hamurlarının birini musluk altında ıslatın içini koyun, galete ununa batırın tepsiye koyun, diğerini daha sonra ıslatın..
* Çok kolay ve lezzetli bir börek.
* Buzdolabınızda herzaman milföy hamurunuzun olması, sizi ani konuklara karşı
hazırlıklı yapar.
* Milföylü börek tariflerimi zaman zaman yayınlayacağım.



AY BENLE OLDUKTAN SONRA YILDIZIN KUYRUĞUNU ÇARPARIM

24 yorum:

İnci Yemek dedi ki...

Milföyle hazırlanmış börekleri çok sık olmamakla beraber severek yiyoruz.Listeme aldım tarifi değişik bir yöntem olmuş ellerinize sağlık.sıcacık sevgilerimi bırakıyorum..

denizzeynep dedi ki...

"Leziz Tarifler Listesi"nde 22-28 Mart tarihlerinde duvarımızda tarif-blog-site ya da grubunu paylaşır mısınız ::)
hem de en beğenilen ilk 3 arasına girebilirsiniz belki...
http://www.facebook.com/group.php?gid=104455972921470&ref=ts

hadi siz tariflerinizi yazın biz oylarımızı verelim :))

Banuca dedi ki...

Ne kadar pratik bir tarif, mutlaka deneyeceğim, şimdi dondurucudan milföylerimi çıkartmaya gidiyorum:)

nurşen dedi ki...

Selamlar arkadaşım,milföy börekleri çok leziz görünüyor.Ellerine sağlık.
Sevgiler

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık şu milföy hamuru acil durumlarda kurtarıcı vallahi.buda değişik bir fikir.ilk milföy kullandığımda denicem...

paşakızı mutfakta dedi ki...

Canım ellerine sağlık.Nefis bir görüntü.Sevgiler bıraktım.

ANNEMİNELİ dedi ki...

Canım arkadaşlarım zarif yorumlarınıza gönül dolusu teşekkürlerrrr.....

gülizar dedi ki...

Ellerinize sağlık,Çok güzel görünüyorlar.Sabah kahvaltıları için güzel bir alternatif olur.

yaseminkale dedi ki...

amanın hemen yapmalı peynirlisini.. tembelimde acık.. harika görünüyor... ımmm ellerinize sağlık

Aysultan... dedi ki...

Milföy bence de kurtarıcı bir hamur buzlukta bulunmusunda fayda var:)
ellerinize sağlık çıtır çıtır ne güzel olmuştur :)
sevgiler

ANNEMİNELİ dedi ki...

Teşekkürler.SEvgilerrrrrrr....

mandalincikmazi dedi ki...

Nefis görünüyor ellerine sağlık canım tatlıda yapabiliriz sanırım mesela elmalı tarçınlı cevizli harç koyup sonrada pudra şekeri ile süslesek güzel olur sanırım...
Hımmm.
ellerine sağlık patetesli ve kıymalı güzel bir seçim...

BİR Çay İÇİP KALKACAKTIK:) dedi ki...

ellerinize sağlık.....

ANNEMİNELİ dedi ki...

Zarif ziyarete teşekkürlerrrr...Sevgilerrrrr.....

TÜLİN-sihirli tatlar dedi ki...

bu börekler harıka olmus canım ellerıne saglık yapılışıda değişik deneyecegım :)sevgiler

ANNEMİNELİ dedi ki...

Canım teşekkürlerrrr.....

durutarifler dedi ki...

Hiç denemedim. Ben de bir ara yapayım bakalım.
Ellerine sağlık. Sevgiler

ANNEMİNELİ dedi ki...

Teşekürler.Tadını sev eceğine eminim sevgilerrrrr....

Muhterem'le Afiyetle dedi ki...

Canım ablacığım,
Milföy böreklerin nefis görünüyor, ellerine sağlık.
Gerek şekli, gerekse ıslanarak iç malzemesinin yerleştirilmesi çok ilginç.
Milföyü aynı kalıplarda görmekten sıkılmıştım, bir ara senin bu tarifini deneyeceğim.
Mutlu bir hafta sonu diliyorum.

ANNEMİNELİ dedi ki...

Canım Muhteremciğim,zarif yorumuna çok teşekkür ederim.Sevgilerrrrr....

Ebruli dedi ki...

Bu kolay tarifi mutlaka denemeyi istiyorum. Paylaşım için Teşekkürler...

321 dedi ki...

çok güzel görünüyor elinize sağlık

ANNEMİNELİ dedi ki...

Mutlaka deneyin,hem kolay hemde çok lezzetli,güzel yorumlara teşekkürlerrrr.Sevgilerrrrrrr....

Unknown dedi ki...

hazırlayıp bir gece dolapta bekletsek olur mu acaba?