* 7-8 tane orta boy üzeri kazınmış havuç
* 4 yemek kaşığı dolmalık pirinç
* 200 gr orta yağlı kıyma
* 1 tane incecik doğranmış kuru soğan
* 15-20 dal karışık ince kıyılmış dereotu ve maydanoz
* 1 tatlı kaşığı domates salçası
* 1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
* Tuz, karabiber
Yapılışı: Kazınan havuçların içlerini oyacak ile oyun, diğer tarafta dolma içi malzemeleri karıştırın ve havuçların içini doldurun tencereye dizin üzerine 1 su bardağı kadar sıcak su koyun kısık ateşte pişirin. Sıcak sıcak yanında sarımsaklı yoğurt ile servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Genellikle Kahramanmaraş mutfağına ait bir yemektir.
* Bence her sebze ile dolma veya sarma yapabiliriz.
* Havuç nazik bir sebze olduğundan oyarken nazik davranmalıdır.
* Kıymalı dolma yaparken kıymanın mutlaka yağlı olması gerekir.
* Baharat ,yağ ve yeşillik tercihleri size kalmıştır.
* Dolma veya sarma yaparken üzerine mutlaka tabak,dolma kapağı veya yağlı kağıt kapatın.
* Dolma pişerken suyunu yavaş yavaş azaldıkça verirseniz daha lezzetli olur.
* Tencereye yan yana dizin.
* Salça isteyen koymayabilir.
* İsteyen dolma içine sarımsak ilave edebilir.
* Dolmalar hakkında geniş bilgi tık tık..
14 yorum:
havuç yemeğini yaparım ama dolmasını hiç görmemiştim ellerinize sağlık, sevgiler
Merhabalar
Geçen yıl yaptığımız örgü etkinliğine benzer bir etkinlik yapalım diye Çiğdem mesaj göndermiş, bununla ilgili bir post yayınladım. Haberiniz oldu mu bilmiyorum, neler yapabiliriz diye biraraya gelelim diyor bir göz atın isterseniz sevgiler
Ellerine saglik canim.
ellerinize sağlık
hiç denemedim
ama bir havuç sever olarak düşünüyorum da eminim güzel olmuştur
sevgiler
kırk yıl düşünsem aklıma gelmez :) çok güzel görünüyor ellerine sağlık
Değişik bir dolma olmuş,nefis gözüküyor,ellerinize sağlıki
ellerinize sağlık , çok güzel görünüyor. O incecik havuçlar nasıl dolma olmuş :)
afiyet bal şeker olsun
Çok şık görünüyor,ellerine sağlık canım..
blogunuz harıka takıpteyım bende beklerım:)
cANIM BLOG YAZARI ARKADAŞLARIM İLGİ VE ÖVGÜLERİNİZE GÖNÜLDEN TEŞEKKÜRLERR..
nefıs gorunuyor ellerınıze sağlık
Canılarım teşekkürlerr..
önce ellerinize sağlık acaba havuçlar hafif haşlansa oyulmadan önce daha rahatmı olur acaba oyulması ne dersiniz?
Çok değişik bir tarif. elelrinize sağlık. yazar cafede link karnıbahar dolması açılıyor. bilgnize.
Yorum Gönder