17 Kasım 2012 Cumartesi

NOHUTLU TAVUKLU MANTI

 Malzemeler:
* 500 gr. un (2 subardağı)
* 1 yumurta
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 su bardağı haşlanmış nohut
* 1 tane haşlanmış küp küp doğranmış tavuk gögsü
* 2 yemek kaşığı yağ
* Alabildiği kadar su

İçi İçin:
300 gr.kıyma
* 1 tane rendelenmiş kuru soğan
* Tuz ve karabiber
 Üzeri için:
* 500 gr  çırpılmış yoğurt
* 4-5 diş dövülmüş sarımsak
* Tuz


Sosu İçin:
* 2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
* 1 yemek kaşığı salça
* 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
* 1 tatlı kaşığı pul biber
* 1 tatlı kaşığı kuru nane
* 1 tatlı kaşığı sumak
 Yapılışı: Mantı hamurunu yapmak için hamur malzemelerini karıştırın ve yoğurun, pürüzsüz sert bir hamur yapın (kulak memesi yumuşaklığından daha sert olacak) Hamurdan çıktığı kadar mandalina büyüklüğünde bezeler yapın,üzerine un koyun ve dinlendirin, bezeleri oklava ve un yardımıyla böreklik yufkadan daha kalın açın, biraz bekletin yufka azıcık kurursa daha iyi kesilir. Yufkalar 5 cm.eninde şeritler halinde kesin sonra şeritleri üst üste koyun 3-3,5 cm kadar küçük karelere
kesin. Küçük karelerin içine kıymalı harçtan koyun üçgen şeklinde veya dört ucu birleştirilerek kapatın. Mantıları kaynayan tuzlu su içinde haşlayın,haşlama sırasında içine nohutu ve haşlanmış doğranmış tavukları ilave edin,mantı piştikten sonra üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağ kızdırılıp dökün veya bir başka şekil olarak salçalı suda haşlayın üzerine sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış yağ dökün..
Afiyet Şeker Olsun..
 NOT:
* Mantı hamuru biraz sert olmalıdır aksi takdirde yumuşak hamur iyi açılmaz ve kaynayan suda erir.
* Mantı yufkası açmak zorda olsa, börek yufkası açmaktan daha kolaydır.
* Mantı yufkası biraz kalın açılır.
* Hamur açarken un kullanmak işimizi kolaylaştırır.
* Hamur açarken oklavanızı iyi seçin.
Hamur çok iyi yoğrulmalıdır.
* Hamurdan yapacağınız bezeler el içinde iyice yoğrulmalıdır.
* Üzerine kızdırğınız yağ, tereyağ olursa daha lezzetli olur.
* Yoğurdunuzu sarımsakla pürüzsüz şekilde karıştırın.
Üzerine pul biber, kuru nane ve sumak koyabilirsiniz.
* Üzerine yağ içinde salça kızdırarakta dökebilirsiniz.
* Damak tadınıza göre lezzeti ayarlayabilirsiniz.
*  Nohut ve tavuk mantıya lezzet katıyor.
* İsteyen tavuğu haşladığınız su içinde mantıları haşlarsanız daha lezzetli olur.
* Yağ,baharat,yoğurt,sarımsak miktarları damak zevkinize kalmıştır.
* Hamur işleri için.tık tık..
LAFTA ÖLÇÜ BİLMEYEN, EDEPSİZLİKTE SINIR TANIMAZ

8 yorum:

Hatice Mutfakta dedi ki...

Nefis olmuş ellerinize sağlık..

nisamla dedi ki...

mükemmel üçleme tavuk nohut ve sarımskalı yoğurt ve harika bir mantı elinize sağlık sevgiler :)

mutfaktaki rüya - Arzu- dedi ki...

çok lezzetli ,ellerinize sağlık...

çeşnici Handan dedi ki...

Harika bir görüntü insanın iştahını açıyor nefis olmuş ellerinize sağlık afiyetler olsun.

NEŞELİ GÜNLER dedi ki...

Tavuklusunu ilkkez duydum iyi fikir doğrusu .Ellerine sağlık

sevgiler

NzlGl dedi ki...

Bir kere yedim ve gerçekten çok beğendim . Sizinde ellerinize sağlık olsun
sevgilerimle

annemineli dedi ki...

Çok teşekkürlerrr..Sevgilerrr..

annemineli dedi ki...

Çok teşekkürlerrr..Sevgilerrr..