Malzemeler:
* 1 tane haşlanmış küçük küçük doğranmış tavuk göğsü
* 3 kase haşlanmış tavuğun suyu
* 1 kase çiğ mantı
* 1 kase haşlanmış nohut
* 1 fincan arpa şehriye
* 2 yemek kaşığı silme un
* 1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin yada zeytinyağı
* Tuz, karabiber
* 1/2 limonun suyu ( 1-2 tane limon tuzu)
* 10-15 dal kıyılmış maydanoz
Yapılışı: Büyükçe bir tencerede yağı ve unu iyice kavurun, üzerine tavuk suyunu koyun kaynayınca maydanoz hariç bütün malzemeleri koyun, pişmesine yakın üzerine maydanoz serpin, sıcak sıcak servis yapın
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Bu çorba tamamen vitamin deposudur.
* İçine isterseniz başka malzemeler koyabilirsiniz.
* Haşladığınız tavuk etini ve suyunu derin dondurucuda saklayabilirsiniz.
* Çorba yapacağınız zaman çıkarıp kullanabilirsiniz.
* Tuz, baharat ,limon ve yağ miktarları size kalmıştır.
* Mantıyı önceden yapıp dondurucuda saklayabilirsiniz.
* Çorbayı yaparken kullanabilirsiniz.
* İsteyen çok küçük bükülmüş hazır mantı alabilirsiniz.
* Haşlanmış nohut derin dondurucunuzda daima bulunsun.
* Çorba yaparken kullanın.
KAMIŞ SES VERİNCE NEY OLDUM SANIR, İP GERİLİNCE YAY OLDUM SANIR
4 yorum:
Nefis bir çorba olmuş ellerinize sağlık..
tam kış çorbası ellerinize sağlık sevgiler
sıcacık,hasta çorbası gibi,ellerine sağılık.
çOK TEŞEKKÜRLER..hepinize sevgilerrr..
Yorum Gönder