4 Ağustos 2012 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI TAZE BARBUNYA

 Malzemeler
* 1kg ayıklanmış taze barbunya
* 1 tane halka halka doğranmış havuç
* 1-2 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* 2 tane kabuğu soyulmuş küçük küçük doğranmış domates
* 4-5 diş sarımsak
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1/2 tatlı kaşığı toz şeker
* 1-2 tane ince doğranmış yeşil ve kırmızı biber
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* Üzerine koymak için 1/2 demet ince kıyılmış maydanoz



 Yapılışı: Öncelikle tane barbunyaları bol su içinde siyah rengi çıksın diye 10 dk. haşlayın. İster normal tencere yada  düdüklü tencere içinde kızgın yağ içinde soğanları ve  domates hariç diğer bütün malzemeyi kavurun,üzerine suyunu süzdüğünüz barbunyaları , domatesleri, tuzunu, şekerini koyun üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edin,45-50 dk normal tencerede düdüklü tencerede altını kıstıktan sonra 30 dk. iyice pişirin.Barbunyalar pişince üzerine maydanoz serpin ve servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..


NOT:  Rahmetli annem zeytinyağlılar için şöyle derdi ;

- Zeytinyağlılar dolapta bir gün bekletilirse daha leziz olur.

- Zeytinyağlı yemekler bir gece  yıldız görmelidirler.

- Zeytinyağlı yemeklere zeytinyağını kısmamalıdır.

- Zeytinyağlı yemeklere mutlaka toz şeker ilave edilmelidir.

- Zeytinyağlı yemeklere piştikten sonra azıcık çiğ zeytinyağı ilave etmelidir.

- Zeytinyağlı yemekler mutlaka yeşilliklerle süslenmelidir.

-Barbunya pirinç pilavı ile çok yakışıyor.




ETTEN ÖNCE KAZANA SIÇRAMA

9 yorum:

NzlGl dedi ki...

Elinize sağlık çok severim:)

Gönülünce dedi ki...

kesinlikle pirinç pilavı yanına çok yakışıyor...Nefis olmuş ablacığım ellerine sağlık...

Swotpisces dedi ki...

harika bizde de barbunya vardı dün,bayılırım, tavsiyeler de harika, teşekkürler...

pembe kekik dedi ki...

En sevilen yaz yemeklerinden ben de köfte ve pilavın yanına mutlaka yaparım.Dinlenen zeytinyağlıları ben de daha çok severim. Ellerine sağlık.Sevgiler.

Noblesse dedi ki...

barbunyaya bayılırım, bir de senin tarifini denicem, emekler

NEŞELİ MUTFAK dedi ki...

Ellerinize sağlık nefis görünüyor.

Anneniz ne güzel demiş..Söylediklerine katılmamak elde değil. Ama piştikten sonra zeytinyağ ilave edilmeli sözünü ilkkez duydum denemekte fayda var..

Bu arada paylaştığınız atasözleri çok anlamlı :))

Sevgilerr

Adsız dedi ki...

Lovely posts and blog! Would you like to follow each other?

Adsız dedi ki...

barbunyaaaa... bayılırım ben de geçen akşam yapmıştım.. ellerinize sağlık. bu arada zeytin yağlı yemeklere püf noktası olarak bir yere kaydediyorum..

ANNEMİNELİ dedi ki...

Barbuya sevenler teşekkürlerrr....