Köfte için:
* 500 gr ince köftelik bulgur
* 2 yumurta
* 1 çay bardağı irmik
* 2-3 su bardağı un
* 3-4 yemek kaşığı biber veya domates salçası
* Tuz, kimyon
Köfte sosu İçin:
* 2 tane olgun rendelenmiş domates
* 1 tatlı kaşığı domates salçası
* 1 tatlı kaşığından az biber salçası
* Tuz, baharat(fesleğen yakışıyor)
* Az sıvı yağ
Sosun Yapılışı: Bütün malzemeyi bir tava içinde pişirin ve pişen köftelerin üzerine dökerek servis yapın.
İç Köftesi için malzemeler:
* 300 gr orta yağlı kıyma
* 1 tane rendelenmiş kuru soğan
* 1 avuç bayat ekmek
* Tuz ve baharat
* Çok az karbonat( bir çimdik)
Köftenin yapılışı: Bütün malzeme karıştırılarak iyice yoğrun, az yağda kızartın ve kağıt havlu üzerinde bekletin
İçli köftenin yapılışı :Bulgur, yumurta, irmik ve diğer malzemeleri karıştırın. Ilık su yardımıyla harçı devamlı yoğurun. Malzeme köfte yapılacak hale gelinceye kadar yoğurmaya devam edin. Köfte hamur kıvamına gelince avuç içi kadar koparın. İçini oyun içine kızarmış köfteleri koyun ve içli köfte gibi kapatın. . Yapılan köfteleri kaynayan su içinde haşlayın, İstenilirse yağda kızartılır. üzerine domates sosu dökün ve sıcak sıcak servis yapın.
6 yorum:
Ellerinize sağlık,bizim içli köftemize göre daha farklı bir lezzet olmuş..Her yöreninki farklı..Sosuyla çok leziz görünüyor..Blogunuza yeni geldim..Çok güzel tarifler ..sizi takibe alıyorum..banada beklerim..sevgiler nurşen.nurlumutfakta .blogspot.com.
Ellerinize sağlık. Farklı bi köfte olmuş..
sade içli köftenin de haşlanmışını severim, daha hafif oluyor.
çok güzel görünüyor, ellerine sağlık zehra abla'cım.
sevgiler
ellerine sağlık Zehra Abla.süper görünüyo..
Harika bir tarif, köfteler nefis görünüyor.
Ellerine sağlık canım.
İyi Bayramlar...
Yorum Gönder