Malzemeler.
* 2 su bardağı su
* 2 su barağı süt
*1/2 su bardağı nişaşta
* 1 su bardağı toz şeker
Vişne Sosu:
* 1 su bardağı çekirdeksiz vişne
* 1 yemek kaşığından biraz az nişaşta,
* 3-4 yemek kaşığı toz şeker
* 4-5 yemek kaşığı su
Yapılışı: Bir tencereye 2 u bardağı sütü ve yarım u bardağı nişaştayı koyun nişaşta eriyinceye kadar iyice karıştırın, suyu ve şekeri ilave edin ocakta muhallebi kıvamına gelinceye kadar orta ateşte pişirin.Servis yapacağınız kaseleri veya borcamı ıslatın ve içine dökün, oda sıcaklığına kadar soğutun, buzdolabında 3-4 saat bekletin., Vişne sosunu yapmak için vişne sosu içine nişaştayı ve 3-4 yemek kaşığı su ekleyin koyulaşana kadar karıştırın ve ocak üstünde pişirin.Buzdolabından çıkardığınız muhallebinin üzerine dökün..soğuk soğuk servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
* Su muhallebisi çok lezzetli ve kolay bir tatlıdır.
* Güney bölgesinde çok sık yapılır.
* Bazı yörelerde Bici Bici denir.
* İsteyen kare kare keserek üzerine sos dökerek servis yapabilirsiniz.
* Sıcak bölgelerde üzerine buz veya kar koyularak servis yapılır.
* Üzerine koyacağınız sosu çeşitli meyvedelerden yapabilirsiniz.
* Bazı yörelerde sadece şeker ve dıda boyası ile renklendirilmiş su dökülür.
* İsteyen içine gül suyuda dökebilir.
* Sadece pudra şekeri serperekte servis yapılabilir.
8 yorum:
Bizim burada sos falan yapılmıyor üstüne. ama yapılsa da yiyemem heralde. Sevemedim gitti bici biciyi. ama seninki güzele benziyor. çünkü burada muhallebisi çok tatsız yavan bişeydir. gül suyu ile tatlandırmaya çalışırlar.
Sen yaparsında güzel olmaz mı hiç zehra annem ellerine sağlık afiyet bal olsun
ellerinize sağlık sıcaklarda ne iyi gider buz gibi
Adananın meşhr lezzeti ellerine sağlık canım
Eline sağlık çok lezzetli görünüyor, ama ben hiç su muhallebisi denemedim. Tarifini not aldım, sevgilerle...
Mmmm tatlın nefis görünüyor canım. Ellerine sağlık, sevgiler...
harika gözüküyor eline sağlık anneciğim KİŞİSEL BLOGGUM
Canlarım çok teşekkürlerrr....
Yorum Gönder