10 Ağustos 2012 Cuma

SEBZELİ KREP

 Malzemeler:
Krep Malzemeleri:

* 2 yumurta
* 1 su bardağı süt
* 2-3 yemek kaşığı un
* Tuz


Krep Yapılışı: Bütün malzemeler karıştırın.İyice çırpın.Yanmaz tavaya azıcık (birkaç damla) yağ koyun.Tavadaki yağ kızınca içine bir kepçe malzemeden dökün.Krebin üzeri iyice pişince bir tabak ile ters çevrin, diğer tarafınıda aynı şekilde pişirin. Malzeme bitene kadar aynı işleme devam edin. İstediğiniz malzeme ile servis yapabilirsiniz.
Afiyet Şeker Olsun.
Krepin İç Malzemeleri: İçine istediğiniz sebzeyi küçük küçük doğrayın soğanla iyice kavurun, pişen kreplere rulo yaparak sarın tepsiye dizin üzerine bol kaşar rendeleyin, 180 derecede 15-20 dk pişirin sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun.

NOT:
* Krep yaparken kişi başı bir yumurta hesaplanır.
* Krep yapılacak tava orta büyüklükte olmalıdır.
* Krepleri ister tuz ister şeker ilave edebilirsiniz.
*Tatlı veya tuzlu krepler oluşur.
* Krep yaparken biraz karbanotta koyuyorlar ama ben hiç koymam,iyi netice alıyorum.
* Pişmesini kontrol altında tutmalıdır.
* Krebi tavaya döktükten sonra kerebin üzerindeki bütün kabarcıkların pişmesi tamamlanınca
ters çevirerek diğer tarafını pişirin.
* Krep kıvamı ne çok koyu nede çok cıvık olmalıdır.
* Krep kıvamı kaşıktan akıtırken, kaşıkta kalacak şekilde olmalıdır.
* Krep her türlü malzemeye katık yapılabilir.
* Reçelli, Sarelleli, Peynirli, Salçalı, lorlo, Zeytinli, Ispanaklı, Kaşarlı gibi malzemelerle sarılıp yenebilir.


AYLAK KÜSEN AYLAK BARIŞIR

5 yorum:

nur's studıo dedi ki...

iştah açıcı görünüyor :) ellerinize sağlık

sarımutfak-hande dedi ki...

nefis olmuş belli, ellerine sağlık
bende de pankek var yakın sayılırlar birbirlerine:)))))

tatlilar gülcandan dedi ki...

Cok nefis görünüyor.Ellerinize saglik.

What's Baking?? dedi ki...

This so healthily good and complete meal.

Seda Yazıcı dedi ki...

çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık :)