* 2 tane inceltilmiş büyükçe tavuk göğsü
* 10-15 dilim pastırma
* 2 büyük kase incecik kıyılmış ıspanak
* 1 adet incecik kıyılmış kuru soğan
* 2 yemek kaşığı tereyağ( ıspanağı kavurmak için)
* 1/2 çay bardağı zeytinyağı ( tavuk sarmalarını kızartmak için)
* Tuz, baharat (miktarlar size kalmış)
* Kürdan
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Aynı yemeği kırmızı etle de yapabilirsiniz.
* Tavuğu sararken içindeki malzemeleri değiştirebilirsiniz.
*İçine mantar, domates, kırmızı biber , pilav, bezelye koyabilirsiniz.
* Etinizin incecik dövülmesi gerekir.
* Et dövücünüz yoksa merdane ile açarak yapabilirsiniz.
* Eti isterseniz tereyağında kızartabilirsiniz.
* İçine istediğiniz baharatı ilave edebilirsiniz.
* Pastırma yerine sucuk, sosis,salam koyabilirsiniz.
* Servis yaparken pilav,makarna,salata veya garnitürlerle servis yapabilirsiniz.
* Üzerine isterseniz domates sosu yaparak dökebilirsiniz.
* Pişince üzerine maydanoz serpebilirsiniz.
EV AYRIDIR HAL BİLMEZ, CAN AYRIDIR DERT BİLMEZ
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder