17 Ağustos 2012 Cuma

ISPANAKLI PASTIRMALI TAVUK SARMA

 Malzemeler:
* 2 tane  inceltilmiş büyükçe tavuk göğsü
* 10-15 dilim pastırma
* 2 büyük kase incecik kıyılmış ıspanak
* 1 adet incecik kıyılmış kuru soğan
* 2 yemek kaşığı tereyağ( ıspanağı kavurmak için)
*  1/2 çay bardağı zeytinyağı ( tavuk sarmalarını kızartmak için)
* Tuz, baharat (miktarlar size kalmış)
* Kürdan

 Yapılışı: Teflon bir tava içinde soğanlarla ıspanakları tereyağ içinde kavurun baharatlarını ekleyin, Tavuk göğüslerini kasabınıza veya kendiniz iyice inceltin, hazırladığınız ıspanağı inceltilen tavuk göğüslerine paylaştırın, üzerine birer parça pastırma koyun ,etleri rulo şeklinde sarın uçlarını kürdanla tutturun, teflon tavada zeytinyağ da çift taraflı kızartın, sıcak sıcak dilimleyerek servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..

 NOT:
* Aynı yemeği kırmızı etle de yapabilirsiniz.
* Tavuğu sararken içindeki malzemeleri değiştirebilirsiniz.
*İçine mantar, domates, kırmızı biber , pilav, bezelye koyabilirsiniz.
 * Etinizin incecik dövülmesi gerekir.
* Et dövücünüz yoksa merdane ile açarak yapabilirsiniz.
*  Eti isterseniz tereyağında kızartabilirsiniz.
* İçine istediğiniz baharatı ilave edebilirsiniz.
 * Pastırma yerine sucuk, sosis,salam koyabilirsiniz.
* Servis yaparken pilav,makarna,salata veya garnitürlerle servis yapabilirsiniz.
* Üzerine isterseniz domates sosu yaparak dökebilirsiniz.
 * Kürdan yerine dikiş ipliği ile dikebilirsiniz.
*  Pişince üzerine maydanoz serpebilirsiniz.

EV AYRIDIR HAL BİLMEZ, CAN AYRIDIR DERT BİLMEZ

Hiç yorum yok: