11 Ağustos 2014 Pazartesi

TAZE YER FISTIK NASIL KAVRULUR TARİFİ VE YAPIMI


Malzemeler:
* 500 gr taze yer fıstığı
* 1 tatlı kaşığı nişasta
* 1 çay kaşığı dolusu su
* 1 çay bardağından az su
* Büyükçe bir tava (ocakta yapılacaksa)
* 170 derecede ısıtılmış fırın ( fırında yapılacaksa)

Yapılışı:
* Şimdi tam zamanı alın fıstıkları kavurun
* Taze yer fıstıkları ayıklanmış değilse kabuklarında çıkarın
* Benimkiler ayıklanmıştı

* Nişastayı su tuz, ve suyla karıştırın
* İyice çırpın
* Tuz miktarını kendiniz ayarlayabilirsiniz.
* Nişasta yerine beyaz un kullanabilirsiniz

* Fıstıkların hepsini bu bulamaca batırın
* Veya fıstıkların üzerine dökün iyice karıştırın

* Ocakta yapılacaksa tavaya koyun tahta bir kaşıkla karıştıra karıştıra kavurun
* Kavurma işleminde fıstıkların tamamen kurumuş ve çıtır çıtır olması gerekir
* Fırında yapılacaksa 170 derecede ısıtılmış fırında


* Yağlı kağıt yayılmış kağıt üzerinde 30 dk. kavurun
* Arada sırada tahta kaşıkla karıştırın
* Kavrulan fıstıkları bir gazete üzerine dökün soğumasını bekleyin
* Soğuyan fıstıkları servis yapın
* İsteyen sadece su ile kavurabiliyor arkadaşımın önerisi
* Afiyet Olsun..

FAYDASIZ BAŞ MEZARA GEREK.

1 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Ben unsuz ve nişastasız yapıyordum,fırında ..Nefis oluyor..Nişastalıda deneyeceğim..taze taze çok güzel:))