Malzemeler:
* 3-4 tane iyice çırpılmış yumurta
* Tuz, karabiber ve istediğiniz baharatlar
* 1 tatlı kaşığı tereyağ
* İsteğe bağlı olarak bir avuç beyaz peynir
Omletin iç Malzemesi:
* Bir kase kadar rende kaşar
* 5-6 tane ince kıyılmış mantar
* 1 avuç ince kıyılmış maydanoz
Omletin Yapılışı:
* Yumurtaları tuz ve baharatla iyice çırpın
* Yanmaz bir tava içine yağ koyarak kızdırın,
* İçine çırpılan yumurtayı dökün,
* Kızarması için bütün tavaya yayın
* Altı kızaran ve tavadan kalma durumuna gelen omletin üzerine mantarları ve kaşar rendesini yayın
* 1-2 dakika daha bekleyin
* Omletin bir ucunu spatül ile kaldırın ve üzerine yarım ay şekilde kapatın
* Kaşarlar eriyinceye kadar pişirin
* İsteyen içine ince kıyılmış domates ve biber koyabilir
* Omleti servis yaparken maydanoz serpin
* Yanına domatesle servis yapın.
* İsteyen başka yeşilliklerle servis yapabilir.
* Tuz ve baharat miktarı,çeşitleri size kalmıştır.
* Afiyet Olsun...
KATIRA ''BABAN KİM ?'' DEMİŞLER, '' DAYIM ATTIR'' DEMİŞ
1 yorum:
Off nefis görünüyor yine ellerinize sağlık :)
Yorum Gönder