15 Ağustos 2014 Cuma

TAVADA SARIMSAKLI PATATES PÜRELİ PİRZOLA


Malzemeler:
* 6 tane ince dövülmüş pirzola
* 10 diş soyulmuş sarımsak
* 1 tatlı kaşığı tereyağ
* Tuz, karabiber, kekik
* Bir tane tava

Patates Püresi Yapmak İçin Malzemeler:
* 4-5 tane yıkanmış patates
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* 2 su bardağı soğuk süt
* Tuz, karabiber
* Tercihe göre muskat rendesi
* Tercihe göre bir küçük kase rende kaşar

 Pirzolanın Tavada Pişirilmesinin yapılışı:
* Öncelikle tavayı iyice kızdırın
* İçine yağı koyun kızdırın
* Pirzolaları ve sarımsakları koyun


* Pirzolalar arkalı önlü iyice kızartın
* Kızaran pirzolalara tuz ve kekik serpin
* 1-2 dakika da tutun ocaktan alın
* Patates püresi ile servis yapın
* Kuzu pirzolası olursa daha çabuk pişer


Patates Püresinin Yapılışı:
* Patatesleri yıkayın ve ortadan ikiye kesin
* Geniş bir tencereye yerleştirin
* Üzerine bol su ve tuz koyun
* Kaynamaya bırakın
* Patatesler iyice yumuşayana kadar pişirin
* Ocaktan alın süzün
* Soğuk suda soğutun
* Patateslerin kabuklarını soyun

* Soyulmuş patatesleri rende yapın
* Yada rendeleyin



* Benim püre aletim var onunla sıktım
* Ezen aletlerle ezebilirsiniz.


* Bütün patatesler püre haline gelince
* Tencerenin içine yağı koyun ve eritin
* Üzerine patates püresini koyun
* Yavaş yavaş süt ilave edin
* Sütü çekene kadar karıştırın
* Tahta bir kaşıkla karıştırın


* Püre kıvamı gelince içine kaşarı ve baharatları ilave edin
* Pirzola yanına koyarak servis yapın
* Süt az gelirse ilave edin.
* Afiyet Olsun..

SAYILI KOYUNU KURT KAPMAZ.

Hiç yorum yok: