15 Ağustos 2014 Cuma
TAVADA SARIMSAKLI PATATES PÜRELİ PİRZOLA
Malzemeler:
* 6 tane ince dövülmüş pirzola
* 10 diş soyulmuş sarımsak
* 1 tatlı kaşığı tereyağ
* Tuz, karabiber, kekik
* Bir tane tava
Patates Püresi Yapmak İçin Malzemeler:
* 4-5 tane yıkanmış patates
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* 2 su bardağı soğuk süt
* Tuz, karabiber
* Tercihe göre muskat rendesi
* Tercihe göre bir küçük kase rende kaşar
Pirzolanın Tavada Pişirilmesinin yapılışı:
* Öncelikle tavayı iyice kızdırın
* İçine yağı koyun kızdırın
* Pirzolaları ve sarımsakları koyun
* Pirzolalar arkalı önlü iyice kızartın
* Kızaran pirzolalara tuz ve kekik serpin
* 1-2 dakika da tutun ocaktan alın
* Patates püresi ile servis yapın
* Kuzu pirzolası olursa daha çabuk pişer
Patates Püresinin Yapılışı:
* Patatesleri yıkayın ve ortadan ikiye kesin
* Geniş bir tencereye yerleştirin
* Üzerine bol su ve tuz koyun
* Kaynamaya bırakın
* Patatesler iyice yumuşayana kadar pişirin
* Ocaktan alın süzün
* Soğuk suda soğutun
* Patateslerin kabuklarını soyun
* Soyulmuş patatesleri rende yapın
* Yada rendeleyin
* Benim püre aletim var onunla sıktım
* Ezen aletlerle ezebilirsiniz.
* Bütün patatesler püre haline gelince
* Tencerenin içine yağı koyun ve eritin
* Üzerine patates püresini koyun
* Yavaş yavaş süt ilave edin
* Sütü çekene kadar karıştırın
* Tahta bir kaşıkla karıştırın
* Püre kıvamı gelince içine kaşarı ve baharatları ilave edin
* Pirzola yanına koyarak servis yapın
* Süt az gelirse ilave edin.
* Afiyet Olsun..
SAYILI KOYUNU KURT KAPMAZ.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder