Malzemeler:
* 2 tane orta boy patates
* 2 adet yumurta
* 1 küçük kase rendelenmiş kaşar peyniri ( miktarı size kalmış)
* Tuz, karabiber, pul biber
* 1 avuç kıyılmış maydanoz tercihe göre
Kızartmak İçin:
* Biraz zeytinyağ
* Yanmaz tava
Üzeri İçin:
* 3-4 küçük dilim kaşar peyniri
* Süslemek için nane yaprakları
Yapılışı:
* Patatesleri rendeleyin
* İçine yumurtaları kırın
* Kaşar rendesini ilave edin
* Maydanoz isterseniz koyabilirsiniz
* Tuz ve baharatları ekleyin
* Çatalla çırpın
* Yanmaz bir tavayı iyice ısıtın
* Zeytinyağ veya sıvı yağ yada margarin, tereyağ koyun
* Yağ kızınca bütün malzemeyi tavaya dökün
* Kaşıkla veya spatül ile bastırarak tavaya yayın
* Omletin altının kızarmasını bekleyin
* Omletin altı kızarınca tabakla veya çevirme kapağı ile ters yüz yapın
* Diğer tarafı kızarınca üzerine dilim kaşarları koyun
* İstenilen şekilde koyabilirsiniz
* Kaşarlar eriyince düz bir servis tabağına alın ve sıcak sıcak servis yapın
* Afiyet Olsun...
FUKARANIN TAVUĞU TEK TEK YUMURTLAR.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder