23 Ağustos 2014 Cumartesi
NOHUTLU VE TAVUK ETLİ BULGUR PİLAVI
Malzemeler:
* 1 su bardağı iti pilavlık bulgur
* 1,5 su bardağı tavuk suyu veya et suyu (yoksa çeşme suyu)
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* 1 kase haşlanmış nohut
* Tuz, karabiber
* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
Üzeri İçin:
* Miktarı isteğe göre haşlanmış didiklenmiş tavuk
Yapılışı:
* Pilav tenceresinin altını yakın
* Tencerenin içine yağı koyun
* Yağ kızınca soğanı kavurun, bulguru koyun
* Tahta bir kaşıkla iyice kavurun
* Kavrulan bulgura et suyunu veya tavuk suyunu dökün
* Bir ölçek bulgura 1,5 ölçek su kullanın
* Tuzunu ve karabiberini serpin
* Nohudu ilave edin
* İyice karıştırın
* Kapağını kapatın.
* Önce harlı ateşte kaynamaya bırakın
* Suyunu çekmeye başlayınca ateşi iyice kısın
* Suyunu çeken pilavın altını kapatın
* Üzerine kağıt havlu kapatın ve dinlendirin
* Üzerine tavuk etlerini koyarak sıcak sıcak servis yapın
* Üzerine karabiber çok yakışıyor.
* Afiyet Olsun
NEREDE BİRLİK ORADA DİRLİK
.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder