31 Ağustos 2014 Pazar

BÜZME BAKLAVA YAPILIŞI VE TARİFİ


Malzemeler:
* 20-25 tane baklava yufkası veya bir paket (yapacağınız miktara göre ayarlayın)
* Ben 20 -25 tane için malzeme listesi veriyorum.
* 250 gr tereyağ veya margarin( ben tereyağ kullandım)
* 1 büyük kase dövülmüş ceviz veya fındık ( miktar size kalmış)
* 1 tane uzun oklava ( yufkayı sarmak için)

Şerbeti İçin Malzemeler:
* 4 su bardağı toz şeker
* 4 su bardağı su
* Çeyrek limonun suyu

Yapılışı:
* Baklava yufkasını  (tek kat)  tezgaha yayın üzerine istediğiniz kadar dövülmüş ceviz serpin

* Oklavayı yufkanın üzerine koyun şekildeki gibi büzün

* Büzülen yufkayı oklavan yavaşça çıkarın

* Büzülmüş yufkaları yağlanmış tepsiye sıra sıra dizin

* Yufkaların hepsi bitince,
* Tereyağını yakmadan ocakta eritin

* Eriyen tereyağanı büzme yapılan yufkaların üzerine her tarafa gelecek şekilde dökün



* 180 derecede ısıtılmış fırında alt üst kızarana kadar pişirin
* Aşağı yukarı 30 dk. pişirin
* Çıtır çıtır pişmesi gerekir.

* Baklavayı yaparken şerbeti için malzemeleri tencerede kaynatın
* Soğutun
* Fırından çıkan büzme baklavalarınıza soğuk şerbeti dökünüz.


* Şerbet sıcaksa baklava soğuk olmalıdır.
* Hemen dilim dilim servis yapın
* Afiyet Olsun.

VAR EVİ, KEREM EVİ;  YOK EVİ VEREM EVİ

Hiç yorum yok: