28 Ağustos 2014 Perşembe

ŞEFTALİLİ TART


Malzemeler:

Tart Hamuru Malzemesi:
* 200 gr oda ısısında tereyağ veya margarin
* 1.5 su bardağı pudra şekeri
* 1 yumurtanın sarısı
* 3 su bardağı elenmiş beyaz un
* Yağlı kağıt
* Bir kase çiğ nohut veya kuru fasulye

Kreması İçin Malzemeler:
* 3 yemek kaşığı un
* 3 su bardağı süt
* 1 yemek kaşığı buğday nişastası
* 1 su bardağından bir parmak az toz şeker
* 3 tane yumurtanın sarısı
* 1 paket vanilya
* 1 tatlı kaşığı margarin

Üzeri İçin Malzemeler:
* 4 tane olgun şeftali (soyulmuş dilim dilim doğranmış)
* 1 paket şeftalili jöle

Yapılışı:
* Yumurta sarısını,pudra şekerini ve yağı mikserle iyice çırpın
* Üzerine elenmiş unu dökün
* Güzelce yoğurun ( en az 15 dk.)
* Yağlı kağıt yaydığınız tart kalıbını hazırlayın
* Kalıba tart hamurunu dökün
* Elinizle düzleyin
* Kabarmaması için üzerine yine yağlı kağıt koyun
* Yağlı kağıt üzerine nohut veya kuru fasulye doldurun
* Önceden ısıtılmış fırında
* 175 derece sıcaklığında 20-25 dakika pişirin
* Üzeri pişmediyse kağıdı ve bakliyatı alın fırında üzerinin kızarması için biraz daha fırında tutun
* Pişen tartı fırından çıkarın soğumasını bekleyin

Kremasının Yapılışı:
* Büyük tencereye vanilya hariç bütün malzemeyi koyun
* Mikser ile çırpın
* Kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin
* Ocağın altını kapatırken vanilyayı ilave edin
* Bir kez daha çırpın ocaktan alın
* Soğuması için bekletin

Tart ve Kremanın Birleştirmesinin yapılışı:
* Soğuyan tartın içine kremayı kenarlarından taşmayacak şekilde dökün
* Üzerine dilimlenen şeftalileri şekilli bir şekilde dizin

* Şeftalilerin üzerine paketinde tarifine göre hazırladığınız jöleyi dökün
* Donması için 1 saat dolapta bekletin
* Dolaptan çıkardığınız şeftalili tartı dilim dilim servis yapın
* Afiyet Olsun..























MERMER İKİ TAŞTAN, İYİLİK İKİ BAŞTAN..


1 yorum:

tokideki ses dedi ki...

çok lezzetli gözüküyor :) ellerine sağlık...