9 Ağustos 2014 Cumartesi

KEÇİ BOYNUZU UNUNDAN DİYET KURABİYE YAPIMI VE TARİFİ (Antalya yöresi)


Malzemeler:
* 1 su bardağı kadar sıvı yağ
* 1 yumurta
*  1 çay bardağı kadar keçi boynuzu pekmezi (harnup pekmezi)
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 1 çay bardağı file badem veya fındık,fıstık, ceviz
* 2 çay bardağı keçi boynuzu unu
* Aldığı kadar kepekli un  veya başka un

Yapılışı:
* Bütün malzemeyi geniş bir kaba koyun
* Malzemeyi karıştırın

* Karıştırılan malzemeyi güzelce yoğurun
* Sıvı malzeme az gelirse biraz pekmez ilave edin 
* Pekmez yoksa esmer şeker koyun
* İçine isterseniz küçük küçük doğranmış kuru meyve koyabilirsiniz.
* Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın elinizde yuvarlayın
* Yağlanmış tepsiye veya yağlı kağıt yayılmış tepsiye dizin

* 180 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin
* Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
* Kurabiyeleri servis yapın
* Kurabiyeleri sade tüketebilirsiniz.
* Çocuklar için çok lezzetli besleyici bir kurabiyedir.
* Keçi boynuzu unu bazı marketlerde satılıyor.
* Keçi boynuzu (harnup) vitaminli bir meyvedir.
* Daha çok Akdeniz bölgesinde yetişiyor.
* Afiyet Olsun..


AZ SÖZ ERİN YÜKÜDÜR. ÇOK SÖZ HAYVAN YÜKÜDÜR.

4 yorum:

nursevincelezzetler-yemek tarifleri dedi ki...

Ellerinize sağlık. Keçiboynuzu dolu burd aheryer. İnşallah ilk fırsatta denemeliyim. Traif için teşekkürler.

Rıdvan K Günay dedi ki...

Gerçekten çok güzel gözüküyor. gece gece bunu görmem hiç iyi olmadı :))

Rıdvan K Günay dedi ki...

Çok güzel gözüküyor gerçekten. Gece gece bunu görmem kötü oldu. :))

tuzekmek dedi ki...

Keçiboynuzunun her şekliyle kullanmayı seviyorum. Bulunduğumuz yerde tamamen organik olanlarını bir bey köyde kendi icadı olan makinada çekip un yapıyor . Her sene biraz alıp kek ve kurabiyelere katıyorum, yaptığınız kurabiyeler harika görünüyor. Ellerinize sağlık.
Afiyetle...