Malzemeler:
* 500 gr akşamdan ıslatılmış nohut
* 3-4 yemek kaşığı dolu dolu tahin
* 2 limonun suyu veya limon tuzu
* 7-8 diş dövülmüş sarımsak
* Tuz
* Kimyon
* Su
Üzeri İçin Malzemeler:
* 2 yemek kaşığı tereyağ veya sıvı yağ
* 1 tatlı kaşığı pul biber
* Dilimlenmiş sucuk veya pastırma
* Süslemek için kıyılmış maydanoz
Yapılışı:
* Akşamdan ıslatılmış nohutları düdüklü tencerede tuz ilave ederek yumuşayana kadar pişirin
* Düdüklü tencerede düdüğü çıktıktan sonra en 30 dk. pişirin
* Pişen nohutları süzgeçle bir kaba alın
* Haşlama suyunu atmayın
* Pişen nohutları el blender ile iyice ezin
* Ezilen nohutları geniş bir tencereye koyun
* Nohuda kimyon tuz, limon suyu, tahini ilave edin
* Kimyon nohudun gazını alır.
* Limon yerine limon tuzu kullanabilirsiniz.
* Nohudun haşlama suyundan yavaş yavaş ilave edin
* Pürüzsüz muhallebi kıvamına gelene kadar su ilave edin
* Ocağın altını açın biraz pişirin
* Bazı tariflerde pişirmeden yapılıyor ben pişiyorum çünkü daha lezzetli olduğuna inanıyorum.
* Pişen humus mideye dokunmuyor
* Humusu servis tabağına alın
* Geniş bir tavada istediğiniz yağı kızdırın
* Kızan yağa pul biber koyun
* Servis tabağındaki humusun üzerine dökün
* İsteyen kızdırılan yağa sucuk ve pastırma dilimleri koyabilir.
* Pastırma, sucuk, et humusa lezzet katar.
* Tuz,baharat,yağ miktarları size kalmıştır.
* Maydanoz ve sumak ile süsleyin
* Servis yapın
* Afiyet Olsun
ALTININ DEĞERİNİ ANCAK SARRAFLAR BİLİR.
2 yorum:
ÇOK SEVDIĞİM MEZE ELINE SAĞLIK HERTURLUSU GUZEL
harika ,çok severim ellerine sağlık :)
Yorum Gönder