* 20- 25 tane kabak çiçeği
* Kızartmak için sıvı yağ veya zeytinyağ
* Geniş bir tava
1.Kızartma Sosu Tercihi İçin Malzemeler
* 1,5 su bardağı un
* 1 şişe maden suyu
* 1 adet yumurta sarısı
* Tuz ve baharat
2. Kızartma Sosu Tercihi İçin Malzemeler:
* 1 yumurta
* 3 yemek kaşığı un veya mısır unu
* 1 kahve fincanı süt veya su
* Tuz, baharat
Tercihe Göre Sosa İlave Malzemeler:
* Kıyılmış maydanoz veya dereotu
* Ufalanmış peynirler
* Kabak çiçeklerini zedelemeden ortasındaki sarı tohumları çıkarın
* Kenarlarındaki yeşil dikensi yaprakları koparın
* Güzelce yıkayın kurutun
* Geniş bir kapta istediğiniz sosu hazırlayın
* Sosu iyice çırpın
* Kabak çiçeklerini bu sosa bolca bulayın
* Sosa bulanan çiçekleri bol kızgın yağda arkalı önlü iyice kızartın
* Çiçeklerin sosuna isterseniz kıyılmış maydanoz veya dereotu koyabilirsiniz
* İsteyen sosa ufalanmış peynir ilave edebilir.
* Kabak çiçeklerini maydanoz ve dereotlu peynirle doldurarak aynı sosa batırıp kızartabilirsiniz.
* Kızaran kabak çiçeklerini kağıt havlu üzerine çıkarın
* Yağının çekmesini bekleyin.
* Kızarmış çiçekleri ister sade servis yapın
* Üzerine sarımsaklı yoğurt ile servis yapabilirsiniz.
* İsteyen domates sosu ile servis yapabilir.
* Çok lezzetli bu kızartma Ege ve Marmara bölgelerinin meşhur yemeğidir.
* Kabak çiçeği dolması için buraya bakabilirsiniz.
*Afiyet Olsun...
RÜZGARIN ÖNÜNE DÜŞMEYEN YORULUR.
2 yorum:
merak ettim ben bu kabak çiçeğini hiç yemedim çünkü... (:
çok güzel olmuş ellerinize sağlık İzmirli olarak dolmasını yaparız kızartmasını da deneyeceğim selamlar...:))
Yorum Gönder