16 Ağustos 2014 Cumartesi

EGE BÖLGESİNİN MEŞHUR KABAK ÇİÇEĞİ KIZARTMASININ YAPILIŞI VE TARİFİ



 Malzemeler:
* 20- 25 tane kabak çiçeği
* Kızartmak için sıvı yağ veya zeytinyağ
* Geniş bir tava

1.Kızartma Sosu Tercihi İçin Malzemeler
 * 1,5 su bardağı un
 * 1 şişe maden suyu
 * 1 adet yumurta sarısı
 * Tuz ve baharat

2. Kızartma Sosu Tercihi İçin Malzemeler:
* 1 yumurta
* 3 yemek kaşığı un  veya mısır unu
* 1 kahve fincanı süt veya su
* Tuz, baharat

Tercihe Göre Sosa İlave Malzemeler:
* Kıyılmış maydanoz veya dereotu
* Ufalanmış peynirler

 Yapılışı:
* Kabak çiçeklerini zedelemeden ortasındaki sarı tohumları çıkarın
* Kenarlarındaki yeşil dikensi yaprakları koparın
* Güzelce yıkayın kurutun
* Geniş bir kapta istediğiniz sosu hazırlayın
* Sosu iyice çırpın
* Kabak çiçeklerini bu sosa bolca bulayın



* Sosa bulanan çiçekleri bol kızgın yağda arkalı önlü iyice kızartın

* Çiçeklerin sosuna isterseniz kıyılmış maydanoz veya dereotu koyabilirsiniz
* İsteyen sosa ufalanmış peynir ilave edebilir.
* Kabak çiçeklerini maydanoz ve dereotlu peynirle doldurarak aynı sosa batırıp kızartabilirsiniz.

* Kızaran kabak çiçeklerini kağıt havlu üzerine çıkarın
* Yağının çekmesini bekleyin.

* Kızarmış çiçekleri ister sade servis yapın

* Üzerine sarımsaklı yoğurt ile servis yapabilirsiniz.
* İsteyen domates sosu ile servis yapabilir.
* Çok lezzetli bu kızartma Ege ve Marmara bölgelerinin meşhur yemeğidir.
* Kabak çiçeği dolması için buraya bakabilirsiniz.
*Afiyet Olsun...

RÜZGARIN ÖNÜNE DÜŞMEYEN YORULUR.

2 yorum:

Swotpisces dedi ki...

merak ettim ben bu kabak çiçeğini hiç yemedim çünkü... (:

Ahşap zamanı dedi ki...

çok güzel olmuş ellerinize sağlık İzmirli olarak dolmasını yaparız kızartmasını da deneyeceğim selamlar...:))