Malzemeler:
* 500 gr ayıklanmış bamya (konserve veya dondurulmuş)
* 1 kase yapılmış misket köfteler
* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* 10 diş sarımsak
* 1 kase kabukları soyulmuş küçük küçük doğranmış domates
* 2 tane doğranmış yeşil biber
* 1 tane doğranmış kırmızı biber
* 2 yemek kaşığı tereyağ
* 1 yemek kaşığı salça
* Tuz
* 3-4 tane limon tuzu
* 1 tane limon suyu
Yapılışı: Ayıkladığınız bamyaları üzerinde limon suyu dökerek bekletin, geniş bir tencerede yağın içinde soğanları kavurun, köfteleri atın kavurmaya devam edin, salçayı koyun yeniden kavurun, üzerine bamyaları, domatesleri, biberleri erikleri,sarımsakları, tuzu ilave edin kapağını kapatın, kendi suyunu bırakmasını bekleyin, kendi suyunu bırakıp bamyalar sararınca üzerini örtecek kadar sıcak su ve tuz koyun pişmeye bırakın ekşisi az ise pişmesine yakın limon tuzu koyun pişince altını kapatın sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
*Bamyaları ayıklamadan önce yıkayın sonra kurumasını sağlayın kuruyunca ayıklayın.
* Bamyanın başını kubbe yapar gibi ayıklayın
* Ayıklayın bamyayı üzerine limon sıkarak bekletin.
* Limonsuz bekletirseniz kararır.
* İsteyen kuşbaşı etli, tavuklu veya kıymalı yapabilirsiniz.
* İsteyen içine 1 avuç haşlanmış nohut koyabilir.
* Sarımsak bol olursa daha lezzetli olur.
* Tuz,yağ,sarımsak ve ekşi miktarları size kalmıştır.
GECENİN UZUNLUĞUNU HASTALAR BİLİR.
2 yorum:
Özlemiştim Bamyayı.Genellikle etli yapıyorum bamyayı.Çocuklar sevmediğinden eşimle ben yeriz. Çok da severiz.
Ellerinize sağlık.
Merhabalar,
Bayıldım....Ellerinize emeğinize sağlık. Nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))
Yorum Gönder