13 Aralık 2013 Cuma

TUTMAÇ MANTISI


Malzemeler:
* 3-4 tane yufka
* 1 büyük kase et suyu

Kızartmak İçin:
* Bolca sıvı yağ veya zeytinyağı
* Büyük bir kızartma tenceresi


İç Harcı İçin:
* 1 büyük kase soğanla kavrulmuş kıyma



Üzeri İçin:
* 1 büyük kase sarımsakla çırpılmış yoğurt

Sosu İçin:
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* Tuz,karabiber

Süslemek İçin:
* Kıyılmış maydanoz

Yapılışı: Yufkayı 2 -3 parmak genişliğinde uzun şeritler halinde kesin onları da yarıya veya üçe kesin, her parçayı resimde görüldüğü gibi muska şeklinde sarın,bütün yufkaları aynı şekilde sarın ve kızgın yağ içinde kızartın, servis tabağına koyun üzerine ılık et suyu dökün sarımsaklı yoğurt ve sosunu dökün maydanozla süsleyin ve servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..


NOT:
* Lezzetli ve kolay bir mantı.
* Yufka açamayan bu şekilde yapabilir.
* Kızarttığınız börekleri kağıt havlu üzerine alın yağını çeksin.
* İsteyen kıymayı soğansız kavurabilir.
* Muska börekler küçük olursa daha lezzetli oluyor.
* Et suyunu istediğiniz şekilde elde edebilirsiniz.

* Et suyu olmayan et su tablet kullanabilir.
* Tavuk suyu kullanabilirsiniz.
* Domates sosu kullanabilirsiniz.


* Börekleri sardıktan sonra kenarını su ile ıslayarak yapıştırın.
* Üçgen börekleri bol yağda kızartın.
* Ben kıymasına soğan koydum.
* İsteyen kavurma kıyma koyabilir.
* İsteyen et kavurması ile yapabilir.
* Et suyu ılık olsun.
* Et suyunu yavaş yavaş dökün çok sulu olmamalıdır.
* Börekler biraz diri kalsın.
* İstediğiniz miktarda muska börek yapın, difriz de saklayabilirsiniz.



* İsteyen börekleri fırında pişirebilir.
* Şiddetle tavsiye ederim.




AKRANI İLE UÇMAYAN KUŞ SEMADA HU ÇEKER.

3 yorum:

mutfağımdanesintiler dedi ki...

Nefis gozukuyor. Elinize emeginize saglik. Sevgilerimle :)

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Bugünkü aksam yemegimiz sayenizde sölene dökülecek,cocuklar mantiyi seviyor ama ben pek yapmiyorum,hazir yufkayala daha kolay bende,ellerinize saglik efendim kolayliklar dilerim.

Nurşen Aksoy dedi ki...

Mımmm.Nefis olur,bizimkiler bayılır..