27 Aralık 2013 Cuma

MAYASIZ VEJETERYAN PİZZA


Malzemeler:

Hamuru İçin:
* 2 yumurta
*100 gr oda sıcaklığında tereyağ veya margarin
* 3 yemek kaşığı yoğurt
* Tuz
* Kabartma tozu (1 paket)
* 18-20 yemek kaşığı elenmiş un

Üzerinin Malzemesi:
* 500 gr yıkanmış doğranmış ıspanak veya pazı
*1 tane incecik kıyılmış kuru soğan
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ
* Tuz,karabiber


Üzeri İçin:
* 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri


Yapılışı: Hamur malzemelerini karıştırın yumuşak bir hamur elde edin streçe sararak dolapta yarım saat dinlendirin, dinlenen hamuru yağlanmış pizza tepsisine incecik açarak yayın, üzeri için ıspanakları soğanla kavurun ve soğutun, soğuyan ıspanağı bolca hamurun üzerine yayın, 180 derecede ısıtılmış fırında alt üst pişirin, inmesine yakın üzerine kaşarları yayın 3-4 dakika daha fırında tutun ve çıkarın, dilim dilim servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..


NOT:
* Hamur malzemesi size iki tane pizza çıkarır.
* Ispanak 2 pizza için yeterlidir.
* Bu hamuru istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.
* Poğaçalar yapabilirsiniz.
* Mayasız olması mide ve alerjik bünyeler için iyi bir tercihtir.


* Ispanaklı pizzanın tadına doyamazsınız.
* Kaşarı en son ilave ederseniz kaşar kurumaz.
* İsteyen farklı baharatlar koyabilir.
* İsteyen ıspanağı yumurta ile karıştırp koyabilir.


* İsteyen ıspanak yerine pazı kullanabilir.
* İsteyen kavrulmuş pırasa koyabilir.
* Ispanakları soğanla fazla kavurmadan koyun.
* Hamuru ince taba halinde kullanırsanız daha başarı oluyor.
* İsteyen oklava ile açarak kullanabilir.


ADAM ADAMA YÜK DEĞİL, CAN GÖVDEYE MÜLK DEĞİLDİR.

1 yorum:

ayamaya dedi ki...

Ispanaklı olan herşeye bayılırım , elinize sağlık