23 Aralık 2013 Pazartesi

BULGURDAN YILBAŞI PİLAVI


Malzemeler:
* 1 kase pilavlık bulgur
* 2,5  kase et suyu veya normal su
* 2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
* 2 tane ince kıyılmış kuru soğan
* 1 avuç dolmalık fıstık
* 1 fincan kadar ıslatılmış kuş üzümü
* 7-8 tane soyulmuş  haşlanmış kestane
* 1/2 demet kıyılmış maydanoz,dereotu ve taze nane
* Tuz, karabiber,pul biber,yeni bahar


Yapılışı: Pilav tencerenize yağınızı koyun kızdırın içine soğanları atın ve iyice kavurun, kavrulan soğanlara kestaneleri ve fıstıkları ilave edin ve kavurun, kavrulan malzemeye bulguru dökün ve biraz kavurun tuz ve baharatları ilave edin,üzerini geçecek kadar su koyun ve pilavı önce harlı ateşte kaynayınca kısık ateşte pişirin
pişen pilava doğranmış yeşillikleri ilave edin ve kapağını kapatın dinlensin, dinlenen pilavı istedğiniz ana yemeğin yanında servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...

NOT:
* Bulgurdan iç pilav yapılır mı demeyin.
* Yılbaşı gecesinde pirinç pilavına alternatif bir pilavdır.
* Şiddetle tavsiye ediyorum.
*Yağ,yeşillik, tuz ve baharat miktarları size kalmıştır.
* Bulguru tanıyorsanız suyunu ona göre koyun.
* Et suyu veya tavuk suyu pilava daha lezzet katıyor.
* İsteyen et tablet kullanabilir.
* Sade su ile yapılan pilav da lezzetli olur.
* İsteyen kestaneyi çiğden koyabilir.
* Ben çok az haşladım.


AĞIR YÜKÜN ZAHMETİNİ KATIR BİLİR.

1 yorum:

ArMeda dedi ki...

Ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor.Geri dönüş yaptığım bloğuma ziyaretlerinizi bekliyorum.Sevgiler..