26 Aralık 2013 Perşembe
KADAYIFLI YILBAŞI PİLAVI
Malzemeler:
* 200 gr taze tel kadayıf
* 2 yemek kaşığı tereyağ
Pilav için:
* 1 su bardağı pilavlık pirinç (ıslatılmış)
* 1,5 su bardağı pilav için su
* 1 avuç dolmalık fıstık
* 1 avuç kuş üzümü
* 1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
* 1 kase haşlanmış veya konserve bezelye
* 1/2 demet kıyılmış dereotu,maydanoz,dereotu
*Tuz, karabiber
İlave Malzeme:
* 1 tane kelepçeli kalıp
* Kalıp büyüklüğünde yağlı kağıt
Yapılışı: Pilav tenceresi içinde fıstıkları yağ içinde kavurun pembeleşince pirinci koyun ve saydamlaşana kadar kavurun üzerine suyu , yeşillikleri kuş üzümü,bezelyeyi ,tuzu ve baharatları ilave edin ve normal pilav gibi pişirin.pilav demlenince biraz soğuması için bekletin diğer tarafta kelepçeli kalıbı yağlayın ve içine kalıbı göre kesilmiş yağlı kağıdı koyun, üzerine kadayıfın yarısını iyice bastırarak koyun üzerine pilavı dökün üzerine tekrar kadayıfı bastırarak yerleştirin üzerine tereyağını ister eriterek dökün ister parça parça koyun 180 derecede ısıtılmış fırında alt üst altın rengi olana kadar pişirin. Fırından çıkan pilavı kalıptan çıkarın ve servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Çok lezzetli ve değişik bir pilavdır.
* Yılbaşı gecenizi süsleyecek derecede lezzetli bir pilavdır.
* Baharat, tuz,ve yeşillik miktarları size kalmıştır.
* Bezelye yerine kestane koyabilirsiniz.
* Yağ çeşidi ve miktarı size kalmıştır.
* İsteyen etli veya tavuklu yapabilir.
* Kalıba kadayıfı doldurarak çok sıkı bastırın.
* Siz başka çeşit kalıplarda yapabilirsiniz.
* İsteyen kadayıfı önce erimiş yağla iyice karıştırıp kullanabilir.
HAYVAN AÇKEN İNSAN TOKKEN KUDURUR.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
7 yorum:
Ellerinize sağlık,harika görünüyor,yılbaşı sofralarına böyle bir pilav çok yakışır,
Sevgilerimle,
emirlehayatguzel.blogspot.com
enfes görünüyor, denemek lazım
canım harikadır bu pilav..ben etlisini yaparım..eline sağlık
NEFIS OLMUS ELLERINIZE SAGLIK....
mutlaka denemeliyim müsadenle ellerine sağlık nefis görünüyor
Nefis olmus,ellerinize saglik.yilbadi sofralarina cok yskisacak:))
Değişik ...Ellerinize sağlık.
http://cocuklarlamutfakta.blogspot.com/
Yorum Gönder