2 Aralık 2013 Pazartesi

KEREVİZ KIZARTMASI


Malzemeler:
* 2 tane orta boyda soyulmuş elma dilimi dilimlenmiş kereviz

Kızartma Sosu İçin:
* 1 veya 2 yumurta
* 1 veya yarım kaşık un
* 1 çay bardağı soğuk süt
* 1 tatlı kaşığı domates salçası
* Tuz, karabiber
* 1 çay kaşığı karbonat


Kızartmak için:
* Büyükçe bir kızartma tenceresi
* Bol sıvı yağ


Üzeri İçin:
* Büyük bir kase sarımsaklı yoğurt


Yapılışı: Derince bir kase içinde sos malzemelerini iyice çırpın elma dilimi yapılmış kerevizleri sosa batırın ve kızgın yağda kızartın. Yanında sarımsaklı yoğurt ile servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..


NOT:
* Kerevizi kızartarak tüketmek güzel bir alternatif
* Ben kerevizleri limonlu su içinde biraz haşladıktan sonra kızarttım.
* İsteyen çiğden kızartabilir.
* İsteyen haşlayarak kızartabilir.
* Yumurta sayısını kendiniz ayarlayabilirsiniz.
* Kerevizin büyüklüğüne göre unu ve yumurtayı ayarlayabilirsiniz.
* Ona göre sütü azaltıp çoğaltabilirsiniz.
* Tuz ve baharat miktarları size kalmıştır.
* Kızarmak için kullanan sosu çok iyi çırpın.
*İsteyen salça koymayabilir.
* Salça güzel bir tat veriyor.



AĞAÇ NE KADAR UZARSA UZASIN GÖĞE  EREMEZ.

1 yorum:

Ilhan Ucer dedi ki...

Okurken benimde aklımdan geçiyordu biraz haşlayarak kızartmak sonda yazmışsınız. Mutlaka yapılacaklar listesine eklendi ellerinize sağlık.