18 Aralık 2013 Çarşamba
PARMAK MANTI
Malzemeler:
* 2 tane hazır yufka
Üzeri İçin:
* 150 gr. dana kıyma
* 1 tane incecik kıyılmış kuru soğan
* Tuz,karabiber
Sosu İçin:
* 1 çay bardağı domates püresi veya küçük küçük doğranmış domates
* Tuz,karabiber
Yoğurt İçin:
* 1 kase yoğurt
* 2-3 diş dövülmüş sarımsak
Yapıştırmak İçin :
* Bir kase su
Süslemek İçin:
* 6-7 dal ince kıyılmış maydanoz
Yapılışı: Yufkayı önce ikiye daha sonra yarım yufkayı 2 parmak genişliğinde şeritler halinde kesin, kesilin şeridi tekrar ikiye kesin her kesilen şerit yufkayı incecik sarın ucunu su ile yapıştırın, börekler küçük parmağınız inceliğinde ve büyüklüğünde olmalıdır. Yaptığınız parmak börekleri kızgın yağda kızartın ve kağıt havlu üzerinde bekletin.Servis yapacağınız tabağa alt tabaka olarak yoğurt koyun, üzerine domates sosu dökün, sosun üzerine parmak börekleri yayın, böreklerin üzerine kavrulmuş kıymayı dökün en üste kıyılmış maydanoz serpin, servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
Kıyma Harcının Yapılışı: Kıymayı ister soğanla ister soğansız az yağ içinde kavurun tuz ve baharat ekleyin.
Sarımsaklı yoğurt: Yoğurdu iyi dövülmüş sarımsakla karıştırın ve iyice çırpın.
Sosunun Yapılışı: Doğradığınız domatesleri az su ve yağ içinde iyice pişirin, tuz ve baharat ekleyin..
NOT:
* Bu yemeğin en önemli özelliği sigara böreklerinin çok ince ve küçük sarılmasıdır.
* Böreklerin içini ben boş sardım isteyen az kıyma ile sarabilir.
* Domates sosunu isteyen hazır domates püresi ile yapabilir.
* Tuz,baharat ve yağ miktarları size kalmıştır.
* İsteyen üzerine dökeceği kıymanın miktarını artırabilir veya azaltabilir.
* Parmak börekleri boş zamanınızda sarın dondurucuda saklayabilirsiniz.
* Yufkaları parmak şeklinde sarmak biraz yorucu ve oyalayıcıdır.
* Yufka tek kat sarılacak.
* Yufkanın şerit şeklinde kesilmesi gerekiyor.
* Şeritler iki parmağın kalınlığını geçmemelidir.
* Ben yufkayı önce yarıya kesiyorum sonra yarım yufkayı enine kesiyorum ve şeritler halinde kesiyorum.
* Resimlerde açık bir şekilde görülüyor.
* Börekleri yapıştırmak için bir kase içinde suyu yanınızda bulundurun.
* Böreklerin ucu yapışmazsa kızarırken açılır.
ADAM VURACAK OĞUL BABASINA DANIŞMAZ.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
çok güzel görünüyor hem de kolaymış emeklerinize sağlık :)
cok pratik bir tarif,elinize saglik...
Çok lezzetli gözüküyor. Elinize sağlık. Sevgilerimle :)
İlginç bir tarif. Denemek lazım.
Elinize sağlık bayıldım hem kolat hem de lezzetli sevgiler...
Yorum Gönder