7 Aralık 2013 Cumartesi
BEŞAMEL SOS YAPMANIN PÜFLERİ (BEYAZ SOS)
İYİ BİR BEŞAMEL( BEYAZ SOS) SOS NASIL YAPILIR.
Malzemeler:
* 2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
* 2 yemek kaşığı un
* 1,5 - 2 su bardağı soğuk süt
* Tuz
* Bir kaç damla zeytinyağı
İsteğe Bağlı İlave malzemeler:
* 1 yumurta sarısı
* Muskat rendesi
* Kaşar rendesi
* Soğan
* Beyaz karabiber
* Et suyu
* Sebze suyu
.
NOT:
* Beşamel sos soğuduktan sonra difrizde saklanabilir.
* Difrizden çıkarınca biraz sütle açarak kullanın
* Sosu hemen kullanmıyacaksnız üzerini kapatarak saklayın.
* Doldurma olarak kullanılacak sos katı olmalıdır,
* Süsleme için kullanılacak sos daha sıvı olmalıdır,
* Hamur işlerindeki sos kalın olmalıdır.
* Yumurta yapacağınız yemeğe göre ilave edin.
* Sosunuz topaklaşırsa korkmayın iyice çırpın.
* Makarnalarda, kroketler,graten, balık,haşlanmış sebzeler,etler,fırın yemeklerinde,kreplerde kullanılır.
1. Adım : 2 yemek kaşığı tereyağı veya margarini küçük bir tencereye koyun ve ocağın altını açın.
2. Düşük ısıda yağı eritin.Yağ göz göz olsun sakın yakmayın, içine birkaç damla zeytinyağı ekleyin yağın yanmasını engellersiniz.
3 .Yağın içine 2 yemek kaşığı unu ilave edin ve sürekli karıştırın.
4. Un ve yağ birbirleri içinde iyice karışsın.
5. Pütür kalmıyacak şekilde kavurmaya devam edin.
6. Rengi sararınca sütü ilave etmeye başlayın.
7. Devamlı çırpma teli ile çırpın.
8. Kıvamını sütle yavaş yavaş açın.
9. Beşamel sosunuz oldu. Yapacağınız yemeğe göre kıvamını ayarlayın.
AĞZI BÜYÜK OLANA KEPÇE KAŞIKTIR.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
ayrıntılı anlatmışsınız, ne güzel, elinize sağlık...
Yorum Gönder