25 Aralık 2013 Çarşamba
BAKLAVA YUFKASINDAN SUSAMLI TAHİNLİ KURU BAKLAVA
Malzemeler:
* 1 paket baklavalık yufka
* 1 büyük kase ince çekilmiş ceviz veya başka kuru yemişler
* 1 büyük kase toz şeker
* 1 büyük kase tahin
* 1 büyük kase sıvı yağ veya erimiş tereyağ
* 1 fincan tarçın
Üzeri İçin:
* 2 tane çırpılmış yumurta sarısı
* Bolca susam
Yapılışı: Baklava yufkasının tek katına yağ sürün ikinci yufkayı üzerine koyun yine yağlayın bir yufka daha koyun onun üzerine 2 yemek kaşığı kadar yağ sürün yağın üzerine 2 yemek kaşığı tahin sürün, tarçın ve bolca ceviz serpin yufkaları sıkı sıkı rulo yaparak sarın 3-4 cm. aralığında bıçakla kesin, kesilen parçaları önce yumurta sarısına sonra susama bulayın ve 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Ilıyınca servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Çok lezzetli bir baklava veya kurabiyedir.
* Baklava yufkasını kullanırken kurumaması için üzerini kapalı bırakın.
* Bu malzemeler 1 paket yufkaya yetmezse ilave yapabilirsiniz.
* Sanırım ucu ucuna yetecektir.
* Bol susamlı olması başka baklava yufkası tatlılarından daha lezzetli oluyor.
* Fırında alt üst iyice kızartın.
* İçine ben ceviz koydum.
* Sizler fındık,fıstık veya başka kuru çerezler koyabilirsiniz
* Yufkaları sıkı sıkı rulo yapın.
* Ben 3 kat yufka ile yaptım,isteyen daha fazla kat yapabilir.
* İsteyen tereyağ,sıvı yağ veya margarin kullanabilir.
* İçine koyulacak şeker miktarı size kalmıştır.
YÜREĞİ OLMAYANIN YARINI OLMAZ.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
Harika bir tatlı bayıldım susamlı olması çok güzel bir fikir sevgiler...
üff yeme de yanında yat :)
Yorum Gönder