Uykuluk Şiş İçin Malzemeler:
* 500 gr kasaptan alınmış kuşbaşı doğranmış uykuluk
* Tuz, baharat
Yapılışı: Kasaptan aldığınız uykuluğu şişlere dizin kömür ateşinde arkalı önlü pişirin,. Yanında domates ve kuru soğan ile servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
*Uykuluk küçük baş hayvanlarından elde bir sakatat çeşididir.
*Çok lezzetlidir.
* Lüks lokantaların vazgeçilmez lezzetidir.
* Uykuluk çıkarıldıktan sonra özel temizleme işlemlerinden sonra pişirilir.
* Uykuluktan çeşitli yemekler yapılmaktadır.
* Uykuluk kavurması,sote,ızgara,tava,fırında,pane gibi çeşitli şekillerde yapılmaktadır.
* Hatay yöresinde kağıtta uykuluk çok meşhurdur.
* Yabancı mutfaklarda uykuluk yer almaktadır.
Ciğer Gömleğinde Ciğer Izgara Malzemeleri:
* 1 koyun veya kuzunun kara ciğeri.
* 1 tane ciğerin gömleği
* Tuz, baharat
Yapılışı: Kasaptan aldığınız ciğeri 3 parmak genişliğinde çöp şiş boyundan biraz küçük parçalara ayırın, ciğer gömleğini kestiğiniz ciğerleri saracak büyüklükte kesin ve her bir ciğeri gömleklere sarın kömür ızgarasında arkalı önlü pişirin sıcak sıcak servis yapın..
Afiyet Şeker Olsun
NOT:
* Ciğer gömleğindeki ciğer ızgara yediğim en güzel ciğer oldu.
* Ciğer gömleğini kasaptan temin edebilirsiniz.
* Ciğer gömleği ile ciğer dolmada yapılır.
KEDİ UZANAMADIĞI CİĞERE ''MUNDAR'' DER.
2 yorum:
çok leziz görünüyor, elinize sağlık :)
Muhteşem bir görüntü elinize sağlık. hakkınızdaki yazıyı okudum ve çok etkilendim ailenizin mirasını devralmanız inanılmaz duygulandırdı beni. Kitabınızı raflarda görmek umuduyla
Yorum Gönder