27 Eylül 2013 Cuma

PATLICAN BÖREĞİ (AFYON YÖRESİ)


Malzemeler:
* 3 tane kemer veya tophane patlıcanı
* 200 gr dana kıyma
* 1 tane iri rendelenmiş kuru soğan
* 1 tane yumurtanın beyazı
* 1 küçük kase rendelenmiş kaşar peyniri
* Tuz, baharat çeşitleri

Kızartmak İçin:
* Bol sıvı yağ veya zeytinyağı
* Büyükçe bir kızartma tenceresi


Üzeri İçin:
* 1 tane yumurta sarısı
* 1 küçük kase rende kaşar
* 1 tane dilimlenmiş domates
* 2 tane doğranmış yeşil kıl biber



Yapılışı: Patlıcanları bol yağ içinde kabukları ile birlikte kızartın,kabuklarını soyun kıyma makinasında veya robotta iyice çekin ve püre haline getirin daha sonra çiğ kıymayı,yumurta beyazını, kaşar rendesini tuz ve baharatları ilave edin ve karıştırın, yağlanmış bir tepsiye iyice yayın,üzerine yumurta sarısını sürün, kaşar rendesini serpin en üstü domates ve biberlerle süsleyin. 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin, sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...



NOT:
* Patlıcan böreği Afyon yöresinde çok sık yapılan bir börektir.
* Ben patlıcanları közleyerek yaptım, çok lezzetli oldu.
* Aslı kızartılarak yapılıyor.
* Baharat ve tuz miktarları size kalmıştır.
* Üzerini süslemek zevkinize kalmıştır.
* Patlıcan yemeyenlere güzel bir çeşit olabilir.



AĞIR KAZAN GEÇ KAYNAR.

5 yorum:

moon dedi ki...

çok ilginç bir tarif mutlaka deneyeceğim, kaşar ve patlıcan çok yakışır zaten, ellerinize sağlık

sebnem dedi ki...

Patlicanlari kozleyerek yaparsam
yagsiz olmuyormu,acaba icine biraz sivi yag ilave etsem nasil olur.
Cevabiniz icin simdiden tesekkurler.

ANNEMİNELİ dedi ki...

Merhabalar, bol kaşar olduğundan pek yağsız olmuyor ama ilave ederseniz olur ama tereyağ olursa daha lezzetli olur gibi geliyor.Sevgiler ve teşekkürlerrr...

ANNEMİNELİ dedi ki...

Çok teşekkürler,sevgilerrrr...

hatice avcı dedi ki...

çok güzel. ilk kez duyuyorum. denemek isterim. sevgiler...