Malzemeler:
Köftesi İçin:
* 500 gr az yağlı döş tarafından köftelik kıyma
* 1 tane rendelenmiş kuru soğan
* 1 tane yumurta
* 2 dilim ufalanmış bayat ekmek
* Ekmekleri ıslamak için 1 fincan soğuk süt
* Tuz, baharat çeşitleri
Islama Ekmek için :
* 10-12 dilim bayat ekmek
* 3 su bardağı et suyu veya ilikli kemikten çıkarılmış kemik suyu
* Toz kırmızı biber
* 1 yemek kaşığı tereyağ
Yanına konulacak malzemeler:
* Yuvarlak dilimlenmiş domatesler
* Sivri biberler
* Halka kesilmiş soğanlar
* 1 baş sarımsak
Afiyet Şeker Olsun..
* Islama köfte Adapazarı yöremize ait nefis bir yemektir.
* Et suyu ile ıslanıp ızgara yapılan ekmeklere doyum olmuyor.
* Köfteye koyacağınız tuz ve baharat miktarı size kalmıştır.
* Et suyu veya kemik suyunuz yağsız ise mutlaka tereyağ ekleyin.
* Yöresinde mutlaka kemik suyu kullanıyorlar.
* Kemik suyuna konulan tatlı toz biber ayrı bir lezzet katıyor.
* Köfteleri ve ekmeği mangalda kızartırsanız daha lezzetli oluyor.
* Kişi başı 5 köfte 3 dilim ekmek yetiyor.
* Bizim malzemelerimizden 6 kişi doyuyor.
* Şiddetle herkese tavsiye ediyorum, ben hastasıyım..
AKÇA AKIL, ÖĞRETİR DON YÜRÜYÜŞ
1 yorum:
merhaba ellerinize sağlık babamın çok sevdiği köftedir
Yorum Gönder