5 Eylül 2013 Perşembe
DERİN DONDURUCU KULLANIMI İÇİN PÜF NOKTALARI
Mevsimindeki gıdaları , mevsimi olmayan zamanlarda tüketmek için derin dondurucuya ihtiyaç duyarız.Derin dondurucu ve koyacağımız gıdaları daha pratik yöntemlerle kullanmak için püf noktaları vereceğim.
DERİN DONDURUCU İÇİN PÜF NOKTALARI:
*. Derin dondurucuya konulacak sebze ve meyveler çok iyi yıkanmalıdır.
* Çürük ve yaralı bereli gıdalar konmamalıdır.
* Hijyenik koşullara uyulmalıdır.
* Her sebzenin ve meyvenin derin dondurucuya koyulma mevsimi vardır.
* Sebze ve meyveleri mevsiminde derin dondurucuya koymak gerekir.
* Buzdolabınızın -18 derecede çalışması gerekmektedir.
* Elektrik kesintisinde veya arızada 20-24 saat bu ısıda korunur.
* Derin dondurucuda plastik kaplar, cam şişeler,alüminyum kağıtlar ve genleşen kaplar kullanılmamalıdır.
* Silikon kaplar ve özel poşetler kullanılmalıdır.
* Her gıdanın dondurma sonrası kullanım süresi farklıdır.
* Bu yüzden dondurulan malzemelere tarih atarsanız kolaylık olur.
* Etleri ve tavuğu birbirinden uzak veya ayrı raflarda dondurun.
* Etler en fazla 6 ay saklanmalıdır.
* Donan malzemeyi açmak için akşamdan dolap kısmına indirin.
* Yada mikro dalga fırınlarında çözdürün.
* Hiç bir gıdayı çözdükten sonra tekrar dondurmayın.
* Bazı sebzeler veya meyveler şok veya direk olarak dondurulur.
* Şoklama kaynama suyuna atılan gıdaların çıkarılıp soğuk suya tutmaya denir.
* Çok büyük kaplar yerine daha küçük kaplar tercih edin.
* Porsiyonları küçük tutun.
* Şoklanan gıdalar havlu kağıt ile iyice kurulanıp dondurulmalıdır.
* Dondurucuya konulan kapların ağzı iyi kapatılmalı veya sıkıca bağlanmalıdır.
* Mümkünse bütün gıdaları mevsiminde tüketin..
* Dondurduğunuz gıdaları yemeğiniz dileklerimle..
ÖLÜSÜ OLAN BİR GÜN, DELİSİ OLAN HER GÜN AĞLARMIŞ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Bilgi için teşekkürler ,sevgiler
Yorum Gönder