27 Eylül 2013 Cuma
PATLICAN BÖREĞİ (AFYON YÖRESİ)
Malzemeler:
* 3 tane kemer veya tophane patlıcanı
* 200 gr dana kıyma
* 1 tane iri rendelenmiş kuru soğan
* 1 tane yumurtanın beyazı
* 1 küçük kase rendelenmiş kaşar peyniri
* Tuz, baharat çeşitleri
Kızartmak İçin:
* Bol sıvı yağ veya zeytinyağı
* Büyükçe bir kızartma tenceresi
Üzeri İçin:
* 1 tane yumurta sarısı
* 1 küçük kase rende kaşar
* 1 tane dilimlenmiş domates
* 2 tane doğranmış yeşil kıl biber
Yapılışı: Patlıcanları bol yağ içinde kabukları ile birlikte kızartın,kabuklarını soyun kıyma makinasında veya robotta iyice çekin ve püre haline getirin daha sonra çiğ kıymayı,yumurta beyazını, kaşar rendesini tuz ve baharatları ilave edin ve karıştırın, yağlanmış bir tepsiye iyice yayın,üzerine yumurta sarısını sürün, kaşar rendesini serpin en üstü domates ve biberlerle süsleyin. 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin, sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Patlıcan böreği Afyon yöresinde çok sık yapılan bir börektir.
* Ben patlıcanları közleyerek yaptım, çok lezzetli oldu.
* Aslı kızartılarak yapılıyor.
* Baharat ve tuz miktarları size kalmıştır.
* Üzerini süslemek zevkinize kalmıştır.
* Patlıcan yemeyenlere güzel bir çeşit olabilir.
AĞIR KAZAN GEÇ KAYNAR.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
çok ilginç bir tarif mutlaka deneyeceğim, kaşar ve patlıcan çok yakışır zaten, ellerinize sağlık
Patlicanlari kozleyerek yaparsam
yagsiz olmuyormu,acaba icine biraz sivi yag ilave etsem nasil olur.
Cevabiniz icin simdiden tesekkurler.
Merhabalar, bol kaşar olduğundan pek yağsız olmuyor ama ilave ederseniz olur ama tereyağ olursa daha lezzetli olur gibi geliyor.Sevgiler ve teşekkürlerrr...
Çok teşekkürler,sevgilerrrr...
çok güzel. ilk kez duyuyorum. denemek isterim. sevgiler...
Yorum Gönder