Malzemeler:
* 2-3 kg. kırmızı yağ biberi
* Buzdolabı poşeti
* Ocak üstü közleme aleti ( pazarlarda 5 tl.)
* Ocak için alüminyum folyo (ocağın kirlenmemesi için)
Yapılışı: Kırmızı biberleri yıkayın kurulayın, ocağınızın etrafını alüminyum folyo ile kaplayın, közmatik denilen aleti üzerine koyun bütün biberlerinizi közleyin (parpulayın) soğuduktan sonra (ellerinizin kirlememesini istiyorsanız) hemen buzdolabı poşetine 3-4 tane koyun kapatın ve difrize koyun, difriz'den çıkarınca suyun altında hemen ayıklayın biraz suyunu süzdürün zeytinyağ ve limonla servise sunun.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Derin dondurucuya koyacağınız biberlerin içlerini ayıklamadan koymak çok pratiklik sağlıyor.
* Zamandan tasarruf sağlarsanız.
* 3-4 kilo biberi soyup ayıklamak yerine az zamanda 3-4 tane ayıklamak daha kolaydır.
* Közlenmiş biberi kabukları ve çekirdekleri ile koymak lezzetini bozmuyor.
* Hatta köz tadını kaybetmiyor.
* Sizlere derin dondurucuya malzeme koyma püf noktalarını bir post ile yayınlayacağım.
BAZI İNSANLAR GÜZEL YER ARAR, BAZILARIYSA BULUNDUKLARI YERİ GÜZELLEŞTİRİR.
3 yorum:
bu güzel tavsiyeye teşekkür ediyorum
Süper kolaylık,ellerinize sağlık.
paylaşımın için teşekkürler ablacığım...
Yorum Gönder