* 200 gr tereyağ
* 1 su bardağı toz şeker
* 2 adet yumurta
* 1/2 su bardağı sıvı yağ
* 1/2 su bardağı süt
* 1 su bardağı ince mısır unu
* 3-4 su bardağı kadar elemiş beyaz un
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Trabzon yöresine ait dayanaklı bir kurabiyedir.
* Kısır unu sarı rengi veriyor.
* Bazı yerlerde sarı gıda boyası konulmaktadır.
* Hemen bayatlamayan bir kurabiyedir.
* Biraz sert bir kurabiyedir.
* Çaya batırınca çok lezzetli oluyor.
* Denemek isteyen ölçüleri küçültebilir.
* İsteyen üzerine toz şekeri serperek pişirebilir.
* İsteyen içine kırık fındık koyabilir.
ADAMIN YERE BAKANINDAN, SUYUN SESSİZ AKANINDAN KORKUN.
9 yorum:
ellerinize sağlık.güzel bir bayram geçirmenizi dilerim .sevgiler
Hiç yemedim,merak ettim.Çok güzel olmuş,ellerinize sağlık..
Memlekete her gidişimizde alır yeriz ama yapmak hiç aklıma gelmemişti. muhakkak deneyeceğim. Yazma fırsatım olmadı ama sizin nohutlu kabak tarifinizi denedim çok güzel oldu ellerinize sağlık.
Ellerine sağlık farklı bir kurabiye olmuş
Farkındamısınız acaba facebook çıkalı blogculuk yok oluyor ,görüyorum ziyaretler azaldı yorumlar yok denecek kadar az, şahsen ben çok üzülüyorum . Blogculuğu bitirmeyelim yok etmeyelim arkadaşlar ziyaretlerimiz eskisi gibi hep olsun diyorum . İyi bayramlar, sevgiler
Çok teşekkürler.Sevgiler...
En son çocukluğumda yemiştim ellerinize sağlık paylaşımınız için çok teşekkürler.
En son çocukluğumda yemiştim.Bana o günleri hatırlattı paylaşımınız için çok teşekkürler ellerinize sağlık.
Merhabalar :) ellerinize sağlık öncelikle ben tarifi denedim yanlız kurabiyeler sizinkiler kadar pürüzsüz olmadı yeryer çatladılar acaba nerde neyapmış olabilirim :)
Merhabalar :) ellerinize sağlık öncelikle :) size bi sorum olacaktı kurabiyeleri denedim yanlızbenimkilersizinki kadar pürüzsüz olmadı yeryer çatladılar acaba nerde ne yapmış olabilirim :)
Yorum Gönder