19 Ağustos 2013 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI TAZE BARBUNYA YEMEĞİ

 Malzemeler


* 1kg ayıklanmış taze barbunya
* 1 tane halka halka doğranmış havuç
* 1-2 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* 2 tane kabuğu soyulmuş küçük küçük doğranmış domates
* 4-5 diş sarımsak
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1/2 tatlı kaşığı toz şeker
* 1-2 tane ince doğranmış yeşil ve kırmızı biber
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* Üzerine koymak için 1/2 demet ince kıyılmış maydanoz



Yapılışı: Öncelikle tane barbunyayı bol su içinde siyah rengi çıksın diye 10 dk. haşlayın, normal tencere yada  düdüklü tencere içinde kızgın yağ içinde soğanları ve domates hariç diğer bütün malzemeyi kavurun,üzerine suyunu süzdüğünüz barbunyayı , domatesleri, tuzunu, şekerini koyun üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edin, 45-50 dk normal tencerede düdüklü tencerede altını kıstıkdan sonra 30 dk. iyice pişirin.Barbunyalar pişince üzerine maydanoz serpin ve servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..

NOT
* Piştikten sonra biraz zeytinyağı ilave ederim, parlak ve lezzetli olur.
* Zeytinyağlı yemekleri bir gece buzdolabında bekletir sonra yeriz
* Ben baklayı düdüklü tencerede pişiriyorum.
* Düdüklü tencereyi dikkatli kullanmak gerekir.
* Düdüklü tencerenin buhar ve düdüğünü iyi takip etmek gerekir.
* Düdüklü tencerenin kullanma talimatlarını dikkatli okuyup, kullanın.
* Düdüğü yani buharı çıkınca düdüğünü kapatıp, ötmeye başladıktan sonra ocağı kısar ve 30 dk. daha pişiririm.
Düdüklü tencerenin kapağını tencere soğumadan açmam.



AKLINA GELENİ İŞLEME, HER AĞACI TAŞLAMA






1 yorum:

Yemek Tarifleri dedi ki...

Harika görünüyor ellerinize sağlık