17 Ağustos 2013 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR KALBİ

 Malzemeler:
* 1  büyük şişe konserve enginar kalbi
* 1 küçük şişe garnitür konserve
* 1 tane incecik doğranmış kuru soğan
* 5-6 diş sarımsak
* 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
* 1 tane kesme şeker
* 1 çay kaşığı beyaz un
* Tuz
*  1/2 su bardağı ılık su

Üzeri İçin:
* 1/2 demet dereotu
 Yapılışı: Geniş bir tencereyi ocağa koyun, içine zeytinyağını ve kuru soğanları ilave edin iyice kavurun su ve tuz hariç diğer bütün malzemeleri koyun suyunu bırakana kadar kavurun en son suyu ve tuzunu koyun pişene kadar ocakta tutun, soğuduktan sonra üzerine dereotu koyun ve servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Enginar kalbi enginarın tam ortasında bulunan tüylü ve dikenli kısımdır.Tüylü kısım çıkarıldığında enginarın kalbine ulaşılır.Bu lezzetli kısmı bulabilmek biraz zordur, enginar daha çok küçükken alınmalıdır. Enginar kalbini konserve bulmanız mümkündür.
* Enginar kalbi pahalı ve lezzetli bir sebzedir.
* Yemeğin içine koyacağınız garnitürü isterseniz kendiniz hazırlayabilirsiniz.
* Yemeği pişirirken sıralamayı unutmayın.
* Zeytinyağlı yemekler bir gece bekletilirse daha lezzetli olur.
* Başka zeytinyağlı yemekler için bakabilirsiniz.




AĞUSTOSTA BEYNİ KAYNAYANIN, ZEMHERİDE KANI KAYNAR.



1 yorum:

Sevil Akçay Pakkan dedi ki...

Sunum çok güzel eminim tadıda çok güzeldir,ellerinize sağlık.