29 Ağustos 2013 Perşembe

SİRKELİ CACIK (ANADOLU)

 Malzemeler:
* 500 gr koyun yoğurdu
* 2 tane soyulmuş elde çintilmiş salatalık
* 4-5 diş dövülmüş sarımsak
* 1 çay kaşığı kuru nane
* 1,5 yemek kaşığı üzüm sirkesi
* 1 çay kaşığı pul biber
* Yeterince tuz
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
* Yeterince su
Yapılışı: Cacık yapmak için yoğurt yeterli su ile ayran kıvamından biraz koyu, pürüzsüz olarak karıştırın, içine çintilmiş salatalık ve dövülmüş sarımsağı ilave edin, üzerine nane,pul biber ve yağı,sirkeyi karıştırın ve dökün,  servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...

NOT:
* Anadolu'da cacık sirkeli yapılır.
* Resmimi çok kişi kullanmıştır.Orjinali benimdir..
* İçine koyacağınız yoğurt,baharat ve tuz miktarı size kalmıştır.
* Her yemeğin yanına çok lezzet katan bir salata çeşitidir.



ADA BANA, ADAYAYIM SANA

3 yorum:

ihlamurcum dedi ki...

Resim gerçekten o kadar güzel, kullandığınız kap o kadar orjinal ki ve internette bu kadar kopyacı varken, hepimizin işi zor. Ben cacıkta sirke ilk kez duydum, ben su yerine salatalık suyu sıkıp koyarım, ama sirkeli denemek lazım. Elinize sağlık.

LA SORELLA NİKAH VE BEBEK ŞEKERLERİ dedi ki...

Rahmetli babaannem köyde tarladan
dönünce yapardı.Yanına da bulgur pilavı pişirirdi.Babaannem içine taze soğan , sarımsak ve nane koyardı Şimdi anlıyorum ki sirke tarlada başımıza güneş geçti ise ateşimizi düşürüyordu , nanede rahatlık veriyordu sarımsak da tansiyonumuzu düzenliyordu galiba.
Allah sizden razı olsun beni çok eskilere götürdünüz.Ben hala daha yapar ve seve seve yerim
Sevgiler

Pembe Tatlar dedi ki...

Çok severiz uzun zaman önce fotoğraflamıştım bak aklıma geldi :)))
Ellerine sağlık canım :)