Malzemeler:
* 2 tane 1 parmak kalınlığında doğranmış tophane patlıcanı
* Kızartmak için sıvı yağ veya zeytinyağı
Köfte İçin:
* 300 gr yağsız dana kıyma
* 1 tane rendelenmiş kuru soğan
* 2 dilim bayat ekmek içi
* Tuz,karabiber
Üzeri İçin:
* Yuvarlak kesilmiş domates dilimleri
* Kare kare kesilmiş kaşar peyniri
* Yuvarlak kesilmiş yeşil biber
* Kürdan
Yapılışı: Patlıcanları alacalı soyun sonra 1 parmak kalınlığında doğrayın tuzlu su içinde 30 dk.bekletin, geniş bir kap içinde köfte malzemelerini iyice yoğurun hamburger köftesinden biraz daha küçük köfteler yapın ve az yağda kızartın, patlıcanları su dan çıkarın iyice kurulayın ve bol yağda kızartın, kızaran patlıcanları fırın tepsisine dizin üzerine köfteleri yerleştirin üzerine domates,kaşar, biberleri koyun ve kürdanı batırın 1 çay bardağı su ilave edin,180 derecede ısıtılmış fırında kaşarlar eriyip domatesler kızarana kadar pişirin.Çıkınca servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Çok lezzetli bir yemektir.
* Kızartma olmasına rağmen servis ve görüntü çok güzel oluyor.
* Patlıcanları kızarttıktan kağıt havlu ile yağını alın.
* İsteyen kızartmadan direk olarak fırında pişirebilir.
* Köftenin tuz ve baharatı size kalmıştır.
* Köfte çok iyi yoğrulursa daha lezzetli olur.
* Köfteye isteyen maydanoz koyabilir.
* Ekmek miktarını artırabilir veya azaltabilir.
* Sulu yemek isteyen daha fazla su koyabilir.
* Patlıcanların tuzlu su içinde acısını çıkarmak yemek için çok önemlidir.
* Kızartmadan önce sudan çıkan patlıcanlar iyice kurulanmalıdır.
* İsteyen zeytinyağında kızartabilir.
* Köfte çeşitleri için tıklayınız.
* Et yemekleri tıklayınız.
AĞZINA TAT BULAŞANIN GÖZÜ PEKMEZ TULUMUNDADIR.
4 yorum:
nefis bir lezzet olmuş ellerine sağlık
Çok lezzetli görünüyor,ellerinize sağlık..
Gerçekten nefis gözüküyor ellerine sağlık :)
MERHABA BİLİYORSUNUZ BEN PATLICANIN HER HALİNE BAYILIYORUM HELEDE SİZİN YAPTIKLARINIZI GÖRÜNCE TOK OLSAMDA ACIKIYORUM BU ARADA UZUN ZAMANDIR SİZDE BENDE SİZE YAZAMADIM BEKLERİM SEVGİLER
Yorum Gönder