* 1 paket baklavalık yufka(isteseniz kendiniz açın)
* 250 gr tuzsuz eritilmiş tereyağ
* 1 su bardağı tahin
* 1/2 su bardağı sıvıyağ
* 2 su bardağı ince kıyılmış ceviz veya fındık
* 1 su bardağı toz şeker
Üzeri İçin:
* İstenirse pudra şekeri
Yapılışı: Baklava yufkalarını tezgaha yayın üzerini nemli bezle kapatın, her bir yufkayı tezgah üzerinde erimiş tereyağ ile yağlayın 7-8 kat yufkaya aynı işlemi yapın katın üzerine ceviz ve tahin ( tahini sıvı yağ ile inceltin) yayın tekrar üzerine 7-8 kat tereyağlı yufka yayın, yufkaları sıkı olmayacak şekilde sarın yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin, diğer yufkalara aynı işlemi yapın, tepsi dolunca 150 derecede ısıtılmış fırında fazla kızartmadan kurutma işlemi şeklinde pişirin
soğuduktan sonra verev verev dilimleyin isterseniz üzerine pudra şekeri serpin.
Afiyet Şeker Olsun..
* Baklava yufkasından yapılan kuru baklava çok lezzetli ve hafif bir tatlıdır.
* İçine koyacağınız tahini sıvı yağ ile mutlaka inceltin.
* Tahini açmazsanız yufkalara süremezsiniz.
* İsteyen içine fındık kırığı koyabilir.
* Tuzsuz tereyağ baklavada daha lezzetli oluyor.
* Üzerine isterseniz pudra şekeri koyabilirsiniz.
* Pişirirken beyaza yakın pişirin.
* Yufkalar zaten hemen pişecektir.
AĞAÇ VERDİĞİ MEYVE KADAR YERE EĞİK DURUR.
2 yorum:
antepte yemıstım kuru baklavayı cok guzeldı boylede denemek lazım
Çok teşekkürler,Sevgiler...
Yorum Gönder