Malzemeler:
* 3 tane yemeklik incecik doğranmış kuru soğan
* Büyükçe bir kase fasulye turşusu
* 1 yemek kaşığı domates salçası(isteğe göre)
* 1 /2 çay bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ
* Bir kase sıcak su
* Tuz, pul biber
Yapılışı: Öncelikle fasulye turşularını turşu kabından çıkarın suya ıslayın bu şekilde fazla tuzu çıkar. Soğanları büyükçe bir tencerede yağın içinde pembeleşene kadar kavurun, sudan çıkarıp süzdüğünüz fasulyeleri küçük küçük doğrayın soğanlara ilave edin iyice kavurun,üzerini örtecek kadar sıcak su koyun pişmeye bırakın suyunu çekince iyice pişmesini sağlayın,biraz daha kavurun tuzu kontrol edin az ise biraz tuz koyun, pul biber koyun yanında mısır ekmeği ile servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Fasulye turşusu kavurması Karadeniz Yöresine ait bir yemektir.
* Fasulye kavurması olduğu gibi lahana turşusu kavurması da yapılıyor.
* Turşu tuz ile kurulduğundan fasulyeler su içinde 3-4 saat bekletilirse daha lezzetli oluyor.
* Tuz ve baharat miktarları size kalmıştır.
* Yağ oranı size kalmıştır.
* Turşu kavurmaları Karadeniz de mısır ekmeği ile yenmektedir.
* İsteğe göre salça konulabilir.
* Yine isteğe göre kırmızı, yeşil biber, havuç incecik doğranarak konulabilir.
DOĞARKEN NEDEN AĞLADIĞIMIZI ÖLÜRKEN ANLARIZ
7 yorum:
Ellerinize sağlık.Bartınlı bir arkadaşım var,ilk onlarda yemiştim.çok güzeldi.
Elinize sağlık, nefis olmuş, nasıl canım çekti şimdi anlatamam size:))
Bol soğanlı tam benim sevdiğim gibi.
Sevgiler
Bir egeli olarak rizeliler derneğinde yemiştim oldukça güzeldi elinize sağlık
Karadenizli olarak bizde çok sık yapılır. Arada bir içine kara lahana turşusu da ilave edilir. Elinize sağlık.
Hiç yemedim,çok merak ettimm..ellerinize sağlık,nefis görünüyor..
Çok severek yediğimiz lezzettir,kış günlerinde çayın yanında,beş çaylarında mısır ekmeğiyle yenmesinin tadına doyulmaz.Ellerinize sağlık Zehra Hanım.
Bayılıyorummm çok güzeldir ama yemeyeli o kadar çok oldu ki :( Turşu yapmayı düşünüyorum sırf kavurma için. Sevgiler...
Yorum Gönder