17 Nisan 2013 Çarşamba

HAZIR YUFKADAN ANTEP KATMERİ (GAZİANTEP YÖRESİ)

 Malzemeler:
*  2 tane hazır yufka ( baklava yufkası da olabilir)
* 6 yemek kaşığı toz şeker
* 6-7 yemek kaşığı çekilmiş antep fıstığı
* 200 gr. süt kaymağı veya normal kaymak
* 200 gr erimiş tereyağ
* 4 yemek kaşığı sıvıyağ(kızartmak için)
 Yapılışı: Elinizde bulunan hazır yufkayı resimde görüldüğü şekilde içine erimiş tereyağ bir kaşık kaymak ve 1 kaşık çekilmiş fıstık koyun zarf şeklinde katlayın ister tavada ister fırında pembeleşene kadar pişirin,üzerine bolca fıstık dökün servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
 NOT:
* Gaziantep ve Kilis yöresine ait bir tatlıdır.
* Yöresinde kendi yaptıkları hamurlarla açarak yapıyorlar.
* Hazır yufkadan yaparsanız yağda kızartmanızı tavsiye ederim.
* Ben az yağda kızarttım siz daha bol yağda kızartabilirsiniz..
* Baklava yufkasından yaparsanız fırında kızartınız.
* İçinin şekerini,fıstığını ve kaymağını azaltıp çoğaltabilirsiniz.
* Üzeri ve içi bol fıstıklı olmalıdır.
* Üzerine isterseniz sıcakken şeker serpebilirsiniz.
* İsteyen tarçın da serpebilir.
* Dondurma ile çok güzel uyum sağlıyor.
* Ben sade seviyorum..


BAŞKALARINI SIK SIK AFFEDİN, AMA KENDİNİZİ ASLA..




3 yorum:

NzlGl dedi ki...

Elinize sağlık çok güzel görünüyorlar,sevgilerimle

hatice avcı dedi ki...

Oooof harika görünüyor gece gece canım acayip istedi ellerine sağlık sevgiler...

Deniz dedi ki...

Nefis birşeye benziyor. Görüntüsü çok hoş. Ellerinize sağlık.