Malzemeler:
* 2 tane hazır yufka ( baklava yufkası da olabilir)
* 6 yemek kaşığı toz şeker
* 6-7 yemek kaşığı çekilmiş antep fıstığı
* 200 gr. süt kaymağı veya normal kaymak
* 200 gr erimiş tereyağ
* 4 yemek kaşığı sıvıyağ(kızartmak için)
Yapılışı: Elinizde bulunan hazır yufkayı resimde görüldüğü şekilde içine erimiş tereyağ bir kaşık kaymak ve 1 kaşık çekilmiş fıstık koyun zarf şeklinde katlayın ister tavada ister fırında pembeleşene kadar pişirin,üzerine bolca fıstık dökün servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Gaziantep ve Kilis yöresine ait bir tatlıdır.
* Yöresinde kendi yaptıkları hamurlarla açarak yapıyorlar.
* Hazır yufkadan yaparsanız yağda kızartmanızı tavsiye ederim.
* Ben az yağda kızarttım siz daha bol yağda kızartabilirsiniz..
* Baklava yufkasından yaparsanız fırında kızartınız.
* İçinin şekerini,fıstığını ve kaymağını azaltıp çoğaltabilirsiniz.
* Üzeri ve içi bol fıstıklı olmalıdır.
* Üzerine isterseniz sıcakken şeker serpebilirsiniz.
* İsteyen tarçın da serpebilir.
* Dondurma ile çok güzel uyum sağlıyor.
* Ben sade seviyorum..
BAŞKALARINI SIK SIK AFFEDİN, AMA KENDİNİZİ ASLA..
3 yorum:
Elinize sağlık çok güzel görünüyorlar,sevgilerimle
Oooof harika görünüyor gece gece canım acayip istedi ellerine sağlık sevgiler...
Nefis birşeye benziyor. Görüntüsü çok hoş. Ellerinize sağlık.
Yorum Gönder