13 Nisan 2013 Cumartesi

HAVİÇ

 Malzemeler:
* 8 dilim tuzsuz etimek
* 750 gr. süt
* 3 kahve fincanı toz şeker
* 125 gr margarin veya tereyağ
* 1 fincan un
* 1 paket vanilya

Üzeri İçin:
* 1 fincan file badem,fındık veya şan fıstığı(Antep fıstığı)
* Çikolata sosu veya karamel sos
* Hindistan cevizi
 Yapılışı: Genişce bir tencere de unu yağın içinde iyice kavurun,diğer tarafta sütü şekerle kaynatın kavurduğunuz una yavaş yavaş çırparak ilave edin, pişene kadar çırpın ve pürüzsüz hale getirin,hazırladığınız muhallebiyi ateşe dayalı bir fırın kabına alın, üzerine etimekleri iyice dövün ve dökün 180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dk. üzeri kızarana kadar pişirin, soğuduktan sonra üzerini istediğiniz şekilde süsleyin, dilimleyerek servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
 NOT:
* Çok değişik bir tatlı, yöresini bulamadım.
* Soğuduktan sonra hemen tüketmeye çalışın.
* Üzerindeki etimek kıtır kıtır olmalıdır.
* Beklediği zaman etimeklerin kıtırlığı kalmıyor.
* 8 kişiye yeter bir ölçüdür.
* Ben güveçte yaptım.

KIRK YAŞ GENÇLİĞİN YAŞLILIĞI; ELLİ YAŞ YAŞLILIĞIN GENÇLİĞİDİR.



1 yorum:

selma tamer dedi ki...

değısık bır tarıf deneyeceğım elıne sağlık