Malzemeler:
* 2 tane küçük bazlama ekmeği
* 1 kase soğanla kavrulmuş ıspanak
* Her parça için kızartılmış 2-3 tane salam veya jambon dilimi
* 1 kase sarımsaklı yoğurt
* 4 yumurta
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* Tuz, pul biber
* 4-5 tane maydanoz dalı
Yapılışı: Öncelikle bazlama ekmeklerini ortasından ikiye kesin, ekmekleri ızgarada kızartın, üzerine kavrulmuş ıspanağı koyun,üzerine kızarmış salamları koyun, onun üzerine poşe yumurtayı ve sarımsaklı yoğurdu dökün kızdırılmış pul biberli tereyağ dökün, maydanozla süsleyin ve servis yapın..
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Çok lezzetli ve besleyici bir yemektir.
* Ispanakları isteyen beşamel sosla karıştırabilir.
* Ispanak pişerken kaşar rendesi karıştırabilirsiniz.
* Poşe yumurta çılbır şeklinde pişirilir.
* Ekmeği ısıtırken fazla kurutmayın.
* Üzerine sarımsaklı yoğurt tercih edilir.
*Beşamel Sos Yapımı: Teflon bir tavada yağ ve un iyice kavrulduktan sonra üzerine soğuk süt ilave edilir. Devamlı karıştırarak kıvamı koyulaştığı zaman beşamel sos hazırlanır. Tuz ve karabiber ilave ediniz
YETENEKLİ OLAN KİŞİ, DÜNYADA DİLSİZ DEĞİLDİR.
3 yorum:
Jambon ve salamlı kısımlarını attık mıydı, bir tabak alıp kaçarım ben:))Nefis ötesi bir görüntü, elinize sağlık. Sevgiler...
Ellerinize sağlık mükemmel görünüyor..
Merhaba,
En sevdiğim malzemeler bir arada. baştan sanki ekmeğin üzerinde fırında pişecek gibi düşünmüştüm. Hepsi ayrı pişip birleşiyor.Buzlukta bazlamam var. hafta sonu deneyeceğim. Harikasınız.... Ellerinize sağlık.
Sevgilerimle*
Yorum Gönder