* 4 -5 yumurta (kişi sayısına göre)
* 1 büyük kase süzme ve normal yoğurt
* 3-4 diş dövülmüş sarımsak
- 2-3 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
* 1 tatlı kaşığı pul biber
* 1 tatlı kaşığı tercihe göre kuru nane veya kekik
* 1,5 çorba kaşığı sirke
* 1 çorba kaşığı tuz
Yapılışı: Büyük bir tencereye bol suyu,tuzu sirkeyi koyarak kaynama noktasına getirin. kaynayan suya yumurtaları teker teker kırın, bozulmamasına dikkat ederek pişirin, pişince delikli kepçe ile servis tabağına alın, üzerine iyice çırpılmış sarımsaklı yoğurt dökün, tereyağını biberle kızartın servis sırasında üzerine dökün,servis sırasında üzerine istediğiniz baharat ve yeşillik ekleyebilirsiniz
Afiyet Şeker Olsun....
NOT:
* Çılbır yapılacak yumurtalar mutlaka oda sıcaklığında olmalıdır.
* Suyuna isteyen sirke koymayabilirsiniz.
* Baharat ve tuz miktarları size kalmıştır.
* Aynı şekilde yağ miktarı ve cinsi size bağlıdır.
* Ben tereyağ tercih ediyorum.
* Sudan çıkarırken delikli kepçe ile nazik nazik çıkarın.
* Delikli kepçede biraz tutarak suyunu süzdürün
* İsteyen yoğurdun üzerine yumurtaları koyabilir sonra tereyağ kızdırıp dökebilir.
* Ben yumurta üstü yoğurt tercih ediyorum aynı mantı gibi.
* Çılbırın bir adı da yumurta mantısıdır.
SÖZÜ VERENDEN, ALANDA US GEREKİR
7 yorum:
Nasıl canım çekti. Çok severim akşama yapayım bari
çok severimmmmm,canım çekti Zehra'cım:))))))
bloğuma beklerim.....
Bursa'ya döndün sanırım
İstanbul'a geldiğinde görüşelim
kendine iyi bak
pikniğimiz ne güzeldi değil mi?
canım çektiiiii:)))))bu akşam hemen yapmalıyım!ellerine sağlık.
Evde yemek az geldi mi ,hemen yaparım.Resimler çok cazip,elinize sağlık.
Ah nasıl severim :) Fakat uzun zaman oldu yemeyeli. güzel bir hatırlatma oldu. Ellerinize sağlık.
ben de çok severim,hatırlatma için teşekürler,ellerine sağılık canım.
Çok çok teşekkürlerrr...
Yorum Gönder