25 Eylül 2012 Salı

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE

 Malzemeler:
* 1 kğ çalı fasulyesi
* 1/2 kğ soyulmuş ve küçük küçük doğranmış domates
* 1 orta boy incecik yemeklik doğranmış kuru soğan
* 3-4 diş sarımsak
* 1 tane ince uzun doğranmış kırmızı biber
* Tuz
*  1 çay kaşığı toz şeker
* 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
 Yapılışı: Fasulyeleri yıkayıp ayıklayın ortadan keserek uzun şeritler elde edin. Bir tencerye soğanı, yağını koyun kavurun, fasulyeleri domatesleri,biberleri, sarımsakları, tuzu ve şekeri ilave edin kapağını kapatın kendi buharı ile biraz pişmesini bekleyin, suyunu salmış fasulyelere su az gelirse az az sıcak su ilave edin, 30-40 dk. az sulu pişirin. Servis yapmadan önce küçük kaselere koyun, kalıp şeklinde tabaklara çevirin.Üzerini domates ve maydanozla süsleyin.
Afiyet Şeker Olsun...
 NOT:
* Yemek yapacağınız fasulyenin kılçıksız ve taze olması gerekir.
* Zeytinyağlı yemeklerde mutlaka zeytinyağı kullanın.
* Fasulyeleri şerit haline getirmemiz kalıpta düzgün görünmesi için.
* Zeytinyağlılara az miktar şeker konulmalıdır.
 * Zeytinyağlı yemekler bir gece bekleyince daha lezzetli olur.
* Sarımsak ve biber eklemek size kalmıştır.
* İsteyen salça ekleyebilir.
* Taze fasulye çeşitleri burdan..


ÖZÜ GÜLMEYENİN,  YÜZÜ GÜLMEZMİŞ

3 yorum:

Gülcan dedi ki...

lezzetli görünüyor ablacım ellerine sağlık.

MAZES dedi ki...

ellerine sağılık ,çok güzel olmuş.Kabalık olur mu bilmem ,bir de buna bak :http://festigan.blogspot.com/2012/09/barbunyali-fasulye-girit-mutfagi.html
-ben yaptım,hala bloğa koymadım,süper lezzetli bir şey oldu,biraz sulu yaptım ,tavsiye ederim.

Ayşegül dedi ki...

Merhaba,
Zeytinyağlı taze fasulye yazın vazgeçilmez lezzetlerinden benim için,sizin tarif daha değişik olmuş,mesela ben sarmısak koymadım yada kırmızı biber ama böylede denemek lazım,ellerinize sağlık,sevgiler...