28 Kasım 2012 Çarşamba

TAVUKLU MANTARLI GÜVEÇ

Malzemeler:
* 6-7 tane tavuk baget
* 2-3 tane orta boy soyulmuş doğranmış patates
*2-3 tane soyulmuş yemeklik doğranmış domates
* 1 tane yemeklik doğranmış domates
* 10-15 tane doğranmış kültür mantarı
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* Tuz, karabiber

Yapılışı: Güvenç tenceresine büyün malzemeyi yerleştirin, üzerine 1 çay bardağı su koyun ocağın üstünde üzerini folyo ile sıkıca kaplayın güveç tenceresiniz kapağını kapatın çok kısık ateşte 1 saat pişirin, altını kapatınca yarım saat kapağını açmayın, dinlendikten sonra servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...

NOT:
*  Bu güveçi değişik et çeşitleri ile yapabilirsiniz
* Tavuğun başka bölümlerinide yemeğinize koyabilirsiniz.
* Baharat ve yağ miktarları size kalmış
* İçine istediğiniz başka malzemeleride ilave edebilirsiniz.
* İsterseniz soğanı ve diğer malzemeleri kavurarak yapabilirsiniz.
* Ben çiğden koydum.
* İçine Yeşil biber veya kırmızı biberde koyabilirsiniz.
*İsterseniz fırında pişirebilirsiniz.
* Güveçin ağzını hamurla sıvayıp kapağını kapatabilirsiniz.

İTİ ÖLDÜRME ,KAPINA KOY

7 yorum:

Fransali Gelin dedi ki...

favori yemegimdir, guveçte denememistim ama, ellerinize saglik :)

HaticeMutfakta dedi ki...

Mantar ve tavuk uyumuna bayılıyorum. Ama bizim evde malesef mantar sevmiyorlar. Çok nefis olmuş ellerinize sağlık..

Nurşen Aksoy dedi ki...

Of of tam da yemek vakti..Nefis görünüyor..ellerinize sağlık..

ANNEMİNELİ dedi ki...

Çok teşekkürlerrr...

Igne oyam dedi ki...

ellerinize sağlık

Ferkay dedi ki...

Tavuklu olduğu için bizdede çok seviliyor canım. Ellerine sağlık..

ANNEMİNELİ dedi ki...

Canım arkadaşlarım teşekkürlerr...